Emberéletet követelt a horgászat hétfőn délután Lőrinciben, a mátravidéki erőműi hűtőtónál. A jeges vízbe zuhant a csónakról, majd eltűnt egy férfi. Társát kimentették.  

A tó közepén horgásztak

A jeges vízbe zuhant a csónakról és eltűnt egy horgász Lőrincinél. A férfi és a barátja épp a tó közepén horgásztak, amikor a csónakjuk felborult és mindketten beleestek a jéghideg tóba. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egyiküket megmentették

Tények információi szerint, egyikőjük azonnal elmerült a mélyben, a másikuk viszont kapálózni kezdett, őt meglátta valaki a partról, ezért tudták megmenteni.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kedden tovább kutatnak

Az elmerült férfit órákig keresték, a szakemberek azt mondják, kedd reggel tovább kutatnak utána.

Egyikük rosszul lett

A heol.hu értesülése szerint két boldogi, az ötvenes éveikben járó férfi csónakból próbált hódolni szenvedélyének, amikor az egyikük felállt, mert rosszul lett, és a megbillenő vízi járműből a vízbe esett. Társa segíteni próbált rajta, utána ugrott, de nem tudta kimenteni.

A parton is látták

A történteket a parton kutyát sétáltató személy észlelte, aki azonnal tárcsázta a 112-es telefonszámot, így nagy szerencséje volt a horgásznak, akit végül kimentettek.

Szerettek volna kikapcsolódni

A környékbeliek beszámolója szerint a betegségben szenvedő, szerencsétlenül járt férfi állítólag műtétre várt, de előtte még szeretett volna kikapcsolódni. A vele horgászó férfit kihűléssel azonnal kórházba szállították.

Nem vették magukra a mentőmellényt

A helyszínen tartózkodó horgászok egyike azt mondta, a férfiak a csónakot kölcsönkérték, és a vízre szálláskor nem vették magukra az előírás szerinti mentőmellényt.

Meglopta halott horgásztársát

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy gyomorforgató közönnyel nyúlta le annak a férfinek a holmiját, aki nem sokkal előtte veszítette életét egy tónál. A rendőrség tájékoztatása szerint az eset idén június 15-én délután, a Csörög és Sződ települések között található Ordas-tónál történt. Az 56 éves férfi holtteste mellett lévő horgászzsákot, amelyben két bot és egy teleszkópos merítőszák volt. Akkor a tettes nem került elő azonnal, de a rendőrök nem hagyták feledni az ügyet.

Minden meglett

A helyi nyomozók másfél nappal később már kutatási határozottal a kezükben érkeztek a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható, 62 éves, pilisborosjenői férfi otthonába, ahol az elhunyttól ellopott, 175 ezer forintos horgászfelszerelést hiánytalanul lefoglalták.

„Neki már úgysem kell”

A férfi kihallgatásakor beismerte a bűncselekmény elkövetését, „Ott, akkor az futott át az agyamon, hogy neki már úgysem kell.” – mondta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a tragédia helyszíne. Fotó: Mátravidéki Erőműi Horgászegyesület/Facebook