Információnk szerint rosszullétre hivatkozott az a sofőr, aki hétfőn este villamosával egy másik, utasokkal teli villamosba szaladt a Boráros téren. A baleset után hosszú óráig tartott a mentés és a károk felmérése. A rend csak a hajnali órákban állt helyre.

Leszaladtak a sínekről

A Kékvillogó.hu számolt be arról, hogy hétfőn este összeütközött két villamos Budapesten, a Boráros tér közelében. A baleset következtében mindkét villamos leszaladt a sínekről. Több mentőegység érkezett a helyszínre, és egy súlyos, illetve öt könnyebb sérültet szállítottak kórházba. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ráfutásos baleset történt

Érthetetlen, ráfutásos baleset történt, amikor két villamos összeütközött Budapest 9. kerületében, a Petőfi hídon, a Boráros tér közelében, a pesti hídfő lejárójánál. Az ütközés következtében mindkét villamos leszaladt a sínekről. A balesethez riasztották a fővárosi hivatásos tűzoltókat és a mentőket is.  

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Komoly károkat okozott az ütközés

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK

Súlyosan sérült a villamosvezető

A mentés során kiderült, hogy hatan sérültek meg az ütközés következtében, őket kórházba szállították. A hátulról érkező Combino villamos sofőrje súlyosan megsérült, hosszú időbe telt, amíg kiemelték az összeroncsolódott járműből. Az elhúzódó mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Szakemberek választották szét a villamosokat

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK

Koponyasérülést szenvedett

Mint kiderült, a 2026-os számú Combino járművezetőjét a tűzoltók szedték ki a fülkéből hosszú küzdelem árán. Először könnyű sérültnek jelentették, de később koponyasérülést állapítottak meg nála, így kórházba szállították.

Hosszú ideig küzdöttek a sofőrért

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK

Rosszullétre hivatkozott

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) információi alapján a sofőr a balesettel kapcsolatban rosszullétre hivatkozott. A villamosa garázsmenetes volt: a hátulról érkező jármű azért ment közel az előtte levő kocsihoz, mert a Mester utcánál, alig pár száz méter múlva kiállt volna a vonalról.

Az utasok is veszélybe kerültek a megdöbbentő balesetben

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK

A mentés órái

Az ütközés következtében jelentős mennyiségű törmelék került az utcára. Hosszú órákba telt, amíg a két villamost kiszabadították egymás fogságából, majd elszállították. A forgalmi rend a hajnali órákra állt helyre, a BKK Info 3 óra 28 perckor közölte, hogy a 4-es és a 6-os villamos újra teljes vonalon közlekedik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a baleset utáni mentés pillanatai. Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK