Gyomorforgató közönnyel nyúlta le annak a férfinek a cuccát, akinek éppen nem sokkal előtte veszítette életét egy tónál. Szerencsére a rendőrök megtalálták az elvetemült tettest.

Itt történt a bűncselekmény

A rendőrség tájékoztatása szerint az eset idén június 15-én délután, a Csörög és Sződ települések között található Ordas-tónál történt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Térképen a helyszín

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nagy értékű felszerelést loptt

Itt egy horgászó férfi veszítette életét. Közben az is kiderült, hogy valaki ellopta az 56 éves férfi holtteste mellett lévő horgászzsákot, amelyben két bot és egy teleszkópos merítőszák volt. Akkor a tettes nem került elő azonnal, de a rendőrök nem hagyták feledni az ügyet.

Minden meglett

A helyi nyomozók másfél nappal később már kutatási határozottal a kezükben érkeztek a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható, 62 éves, pilisborosjenői férfi otthonába, ahol az elhunyttól ellopott, 175 ezer forintos horgászfelszerelést hiánytalanul lefoglalták.

Mindent beismert

Az 56 éves férfi kihallgatásakor beismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. Elmondta, hogy éppen pecázott, amikor azt látta, a közelében lévő férfi hirtelen rosszul lett és ráborult a horgász ládájára.

Ő hívott segítséget

Állítása szerint odaszaladt hozzá, segítséget hívott, és próbálta újraéleszteni a férfit, amit a mentők folytattak – sikertelenül. Közben észrevette az elhunyt férfi horgászfelszerelését, amit összepakolt és hazavitt. „Ott, akkor az futott át az agyamon, hogy neki már úgysem kell.” – magyarázta.

Akár hét évet is kaphat

A váci rendőrök a 62 éves férfivel szemben a lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait az átadta az ügyészségnek. Amennyiben bebizonyosodik bűnössége, akkor akár két évet is a rácsok mögött tölthet.

Hiába látta, nem akarta elhinni

A megdöbbentő esetről korábban mi is beszámoltunk. A tógazda korábban úgy nyilatkozott, nem hitt a szemének, amikor a kamerafelvételen meglátta, mi történt.

Megvárta, ameddig mindenki elmegy

A férfi a halott elszállítása után lépett. Egyszerűen odament a hátrahagyott felszereléshez és elvitte azt. Pontosabban először csak arrább rakta, majd később, miután látta, hogy senki sem keresi, elvitte. 

Az Ordas-tavak

Az Öreg-tó 1,3 hektáros, patkó alakú, a Hartyán-patak táplálja vízzel, mélysége 2-3 m között változik. Jelenleg 2-20 Kg közti pontyok (45 mázsa 5 kg feletti), 70 db compó, valamint 2-7 kg közti tokok vannak a tóban. A tavon kizárólag az úszós horgászat engedélyezett – írja a tavakat bemutató honlap. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünkön a tolvaj távozása látható a biztonsági kamera felvételén bal oldalt, forrás: police.hu)