Négy testvére és szülei gyászolják azt a 13 éves kisfiút, akit tegnap halálra gázolt egy furgon az M0-s autóúton. A kisfiú nagyszüleivel Budapestről tartott haza, amikor defektet kaptak. Kiszálltak az autóból, ekkor történt a tragédia. A nagymama a helyszínen szörnyethalt, Zsoltika pedig a kórházban vesztette életét.

Gázolás az M0-áson

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, vasárnap szörnyű tragédia történt az M0-s autópályán. Defektet kapott egy Suzuki, ezért álltak le az autópálya szélére. A járműből kiszállt az 52 éves nő és unokája, mindekettőjüket elgázolta egy kisteherautó.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A nagymama és unokája is meghalt

Az asszony a helyszínen meghalt. A 13 éves gyermek életéért a helyszínen küzdöttek a mentősök. Sikerült újraéleszteniük, majd kórházba szállították. Késő délután a baleseti intézet közleményben tudtatta, hogy a kisfiú életét minden küzdelmük ellenére nem sikerült megmenteni.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Több mentőegység is érkezett a helyszínre

Forrás: Facebook/Tokár Gábor

Vásárolni mentek Pestre

A Dányon élő Miklós és Hajnalka vasárnap vásárolni mentek Budapestre, a kis unokájukkal, Zsoltikával, és már éppen hazafelé tartottak, amikor megtörtént a tragédia.

Nem volt náluk pótkerék

„Már hazafele tartottunk, amikor észrevettem, hogy a bal hátsó kerék defektet kapott. Ekkor szabályosan félreálltam, próbáltam megjavítani, de mivel nem volt nálunk pótkerék, várnunk kellett. Én a kocsi elejénél állva telefonáltam, a kis unokám, Zsoltika és a feleségem, Hajni az autónk mögött egymás kezét fogva álltak” – mondta a Blikknek az ezüst Suzukit vezető Horváth Miklós.

A bal hátsó kerekük kapott defektet

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu

Bábuként repültek

„Észre sem vettük, olyan gyorsan, biztosan több mint 100 kilométer/órás sebességgel száguldva fékezés nélkül elcsapta őket egy furgon. Amíg élek, nem felejtem el a látványt, ahogy bábuként repült magasba a családom” – mondta a férfi.

Hajnalka azonnal szörnyethalt

Az 53 éves férfi elmondása szerint biztosan a furgonos volt figyelmetlen, egyértelműen ő hibázott, hiszen ők a szabályokat betartva álltak félre a műszaki hibás autójukkal. A felesége, Hajnalka azonnal szörnyethalt, az általános iskolás fiú combcsontja kitört, és súlyos belső sérüléseket szenvedett, de még sikerült újraéleszteni.

Hajnalkának esélye sem volt a túlélésre

Forrás: BudaPestkörnyjeke.hu

Pár méteren múlt az élete

„Sokkot kaptam, nem bírtam beszélni és írni sem, amikor a rendőrök kiértek. Fogtam a szeretteimet, kiabáltam, de már esélyem sem volt a megmentésükre. Miután a gázoló megállt, visszaszaladt és pofátlanul még azt kérdezte, történt-e valami baj… Ugyan bocsánatot kért a figyelmetlenségért, de ezek csak üres szavak. 30 év házasság után veszítettem el ilyen értelmetlenül a nejemet és a legnagyobb unokámat. Még fel sem fogtam igazán, hogy nincsenek többé. Tudom, óriási szerencsém volt, csak pár méteren múlt az életem” – magyarázta megtörten a családfő.

Ez a jármű gázolta halálra Hajnalkát és a kis Zsoltit

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu

Nem engedték közel a helyszínhez

Tünde, az áldozat lánya és a kisfiú édesanyja azonnal a helyszínre ment. Nem engedték oda szeretteihez, kisfiával már csak a kórházban találkozott. „A fiamnak minden szerve leszakadt. A gázoló egy gyilkos, hiszen megölte a fiamat és az édesanyámat. Két embernek az életét vette el tőlünk” – mondta Horváth Tünde, a kisfiú édesanyja.

Már csak halva látta a gyermekét

„Lélegeztetőgépen tartották, egy ideig még volt pulzusa, de elbúcsúzni már csak holtában tudtam tőle. Keze, lába, nyakcsigolyája, gerince, mindene el volt törve szegénynek. Nagyon okos, szófogadó gyermek volt szegény. Négy testvére is teljesen összetört, próbálom most őket valahogy vigasztalni…” A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a baleset után – Forrás: Facebook/Tokár Gábor