Talán már meg sem lepődünk, amikor meghalljuk: ocsmány dolgot tett egy férfi a HÉV-en. Az utóbbi években több nőt akartak bántani a bűnözők a szerelvényeken, az esetek többségében szerencsére elfogjak a tettest, így történt ez most is.

Első áldozata egy fiatal lány volt

A 16 éves fiatal épp iskolába utazott, amikor a szerelvényen olyat látott, amit alighanem senki sem szeretne. A nagyiccei megálló közelében egy vele szemben üllő férfi, miközben tekintete a lányra szegeződött, a nadrágját nemes egyszerűséggel kigombolta, elővette becses szervét és kényeztetni kezdte magát. A rémült lány egy másik kocsiba ült át, majd értesítette a rendőröket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem állt le

Pár nappal később hasonló bejelentés érkezett a zsarukhoz. Ekkor egy 28 éves nő kért kétségbeesetten segítséget. A történet kísértetiesen hasonló volt a pár nappal korábbi esethez. November 10-én a Cinkotáról Gödöllő irányába közlekedő HÉV-en egy férfi viselkedett ugyanígy, miközben lassan oldalazva közelebb lépett áldozatához.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Még aznap elkapták

A rendőrök gyorsan léptek: begyűjtöttek minden lehetséges információt, amelynek eredményeképpen már aznap este elfogták az 53 éves V. Gábort. A kihallgatószobában már nem volt olyan „bátor”, mint a nőkkel szemben: semmit sem ismert be. Azóta a bíróság már letartóztatta – áll az esetről szóló hivatalos tájékoztatóban.

Kritikus vonal

Mint korábban már több alkalommal beszámoltunk róla, a gödöllői HÉV meglehetősen neuralgikusnak számít, ugyanis rendre történnek ezen a vonalon olyan undorító bűncselekmények, amelyek súlyos közfelháborodással járnak.

Közel két éve történt az első kegyetlen támadás

2021 januárjában egy 47 éves, a kocsiban egyedül utazó nőt támadott meg egy máig ismeretlen elkövető. Azt mondta neki, hogy húzza le a ruháját. A nő ugyan ellenállt a támadójának, azonban az többször megrúgta a nőt és azzal fenyegette, hogy megöli. Hiába tűztek ki nyomravezetői díjat, nem sikerült elkapni.

Támadás a megálló közelében

Pár hónappal később egy hasonló bűncselekmény történt a Szilasliget megállónál. Itt este egy hazafelé tartó nőt akart megtámadni egy fiatal férfi. Az áldozat ellenállt, így szerencsére sikerült megfutamítania támadóját, akit pár nappal később ismert fel az állomás térfigyelő kamera felvételén. Később azt vallotta, „rámásztam, valamint rosszat akartam vele”.

Kikapcsolt az agya

Egy másik férfi augusztus 15-én, a kerepesi megállóban egy nő látványára vette elő becses szervét, fényes nappal. Pechére pont egy térfigyelő kamera alatt tette mindezt, így a rendőröknek nem volt nehéz dolguk. O. Ferenc beismerte tettét, ám konkrét magyarázatot nem tudott rá adni. Elmondta, kórházban lévő gyermeke miatt „kibukott és kikapcsolt az agya”.

A rendőrségi razzia sem segít?

Egymást váltva járőröztek fővárosi és Pest megyei rendőrök a HÉV gödöllői vonalán 2022. október 17-én, illetve 2022. október 20-án. Nem ez volt az első alkalom, hogy ilyen komplex ellenőrzést tartottak az utasok megnyugtatására, ám kérdés, hogy a hasonló, kampányszerű akciók kellő visszatartóerőt jelentenek-e. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt pedig már a legújabb elfogott férfi előállítását láthatják

(Képünk illusztráció, forrás. Facebook.)