A lakossághoz fordul a rendőrség, hát ha értékes információval bírnak arról, hogy lehet három, nyomtalanul elveszett gyerek. Magyarországon évente valamivel több mint 18 ezer kiskorú eltűnéséről érkezik bejelentés a rendőrséghez, közülük 15 ezren 14 év felettiek.

Őket keresik az egyenruhások

A veszprémi rendőrök körözési eljárást folytatnak az ismeretlen helyen tartózkodó Horváth Anasztázia és testvére, Horváth Nikolász Rikárdó eltűnése ügyében. A 15 éves lány és a 17 éves fiú bakonyoszlopi lakhelyéről eltávozott, utolsó ismert tartózkodási helyük 2022. szeptember 23-án Zalaszentlászlón volt, ám onnan ismeretlen helyre mentek.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Erről ismerhetők fel

Horváth Anasztázia kb. 150 cm magas, vékony testalkatú, barna szemű, szőkésbarna haját közepesen hosszúra vágva viseli. Horváth Nikolász Rikárdó kb. 170 cm magas, vékony testalkatú, barna bőrű, barna szemű, barna haját szőkére (sárgára) festve viseli, míg bal szemöldökében testékszert visel. 

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Horváth Anasztázia fotója

Horváth Nikolász Rikárdó fotója

Itt lehet jelentkezni

Aki veszprémi rendőrök azt kérik, hogy aki a képen látható Horváth Anasztáziát és Horváth Nikolász Rikárdót felismeri, tartózkodási helyükről vagy eltűnésük körülményeiről információval rendelkezik, jelentkezzen a Veszprémi Rendőrkapitányságon személyesen (Veszprém, Bajcsy-Zsilinszky Endre utca 2.) vagy hívja a 06-88-428-022-es telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett bejelentést tehet a nap 24 órájában elérhető 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, valamint a 112-es, díjmentes segélyhívó számon. 

Egy másik fiút is keresnek

A 16 éves Kolompár Róbert még augusztus 31-én este bakonyszentkirályi lakhelyéről ment el, és azóta nem találják. A fiú kb.  170 cm magas, átlagos testalkatú, világos bőrű, barna szemű, barna haját rövidre vágva viseli.  Eltűnésekor fekete rövidnadrágot, fehér pólót és fekete cipőt viselt. Aki felismeri és tudja tartózkodási helyét, az értesítse a rendőrséget a fent megadott elérhetőségeken.

Kolompár Róbert fotója

Rengeteg gyerek tűnik el évente

A Népszava kedden arról írt, hogy Magyarországon évente valamivel több mint 18 ezer kiskorú eltűnéséről érkezik bejelentés a rendőrséghez, közülük 15 ezren 14 év felettiek. Ez azonban nem azt jelenti, hogy ennyi gyermek cselleng az utcákon, mivel nagyon sok kiskorú rendszeresen megszökik, évente akár 40-50 alkalommal is, ez pedig minden esetben egy újabb bejelentést eredményez.

A többségüket megtalálják

A gyerekek többsége szerencsére viszonylag gyorsan megkerül, ám még Magyarországon is évente több mint száz olyan eset fordul elő, amikor az eltűnt gyereknek nem akadnak nyomára. A leggyakoribb ok az, hogy a szülők különböző nemzetiségűek, és egy elmérgesedett válás során az egyik fél külföldre viszi a gyermeket a másik szülő tudta és engedélye nélkül. A 14-18 éves korosztályban azonban jellemzően valamilyen konfliktushelyzet miatt szökik el a kamasz.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Facebook.)