A lerobbant jármű motortere füstölni kezdett, ezért félreállt vele a sofőr. A rendőrök ekkor igazoltatták, ami pedig ezután történt, arra nincsenek szavak.

Az előzmények

Egy 19 éves budapesti férfi valamint az élettársa tavaly februártól fogva szállított illegálisan menekülteket Magyarországon keresztül. Szíriából indultak, majd Szerbiából érkeztek hazánkba. Az úticél Ausztria volt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Többen dolgoztak össze

A bűnözők csoportban dolgoztak. Az egyik szervező a szóban forgó furgon sofőrjének gyerekkori ismerőse volt. Telefonon valamint egy közösségi alkalmazáson keresztül kommunikáltak egymással a szervezet tagjai.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Rengeteg pénzt kerestek

A furgon sofőrje valamint párja másfél millió forintot kaszált az első hónap során. Ehhez négy fuvart kellett teljesítenie. Összesen több mint 40 határsértőt szállított el Kőszeg valamint Mosonmagyaróvár térségébe.

Március elsején történt egy kis gond

A naptári tavasz első napján a páros hajnalban nyolc szír állampolgárral egy furgonnal indult el Katymár külterületéről. Az utasokat a bérelt jármű rakterében szállította, amelyben nem voltak ülések. A furgon hátsó ajtaját indulás előtt a sofőr bezárta.

Szekszárd felé tartott

A sofőr elindult Szekszárd irányába az M9-es autópályán. A furgonnak műszaki problémája adódott, a motortér füstölni kezdett. Nem volt más lehetősége a járművezetőnek, mint félreállni. A Tolna megyei járőrök ekkor igazoltatták őket. A rendőrök megkérdezték, van-e bármi a raktérben, ám a sofőr ezt többször is határozottan tagadta. Azt állította, hogy a hátsó ajtók beszorultak, ezért nem lehet őket kinyitni.

Egyre jobban füstölt a furgon

A füst mellett már lángnyelvek is felcsaptak a motortérben. A rendőrök elkérték a kulcsot a sofőrtől, ám ő a helyett, hogy átadta volna azt az egyenruhásoknak, inkább beletörte a zárba. Nyilvánvalóan számolt azzal, hogy azok, akik a raktérben vannak, meghalhatnak a tűzben.

Tovább terjedt a tűz

A tűz és a füst az utasfülkére is átterjed, a szélvédő betört. A raktérben lévők kiabálni és dörömbölni kezdtek, a rendőrök ekkor kézzel próbálták meg kifeszíteni az ajtót. Az embercsempész és társa azonban nem segített nekik, hanme a szalagkorlátnak támaszkodva figyelték az eseményeket. A férfi a megbízójának küldött egy képet is az égő furgonról.

A teljesen kiégett furgon

A teljesen kiégett furgon raktere – Fotó: Magyarország Ügyészsége

Ez a vád

A férfit aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolják. Ezen felül őt és élettársát bűnszervezetben, folytatólagosan elkövetett embercsempészés bűntettével is gyanúsítják. Jelenleg le vannak tartóztatva, a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni sorsukről. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A kiégett furgon – Forrás: Magyarország Ügyészsége