Lényegében három napon keresztül megállás nélkül rendőrök vigyáztak az utasok biztonságára. Munkájuk akadt bőven: találtak intézetből megszökött lány, mentőt kellett hívniuk, de a közterületi alkoholfogyasztással is akadt dolguk. Korábban több, nagy visszhangot kiváltó, súlyos bűncselekmény történt a vonalon.

Egymást váltva járőröztek fővárosi és Pest megyei rendőrök a HÉV gödöllői vonalán – közölte oldalán a rendőrség. Az Örs vezér tere és Gödöllő között közlekedő szerelvényeken 2022. október 17-én, illetve 2022. október 20-án találkozhattak az utasok gyakrabban rendőrökkel. Nem első alkalommal és nem is utoljára szervezett közös célellenőrzést a H8 vonalon a Budapesti és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Az akcióhoz polgárőrök, közterület-felügyelők, valamint a MÁV-HÉV munkatársai is csatlakoztak.

Már az első napon sok dolguk akadt

Az első napon megtaláltak és visszavittek egy gyermekotthonból szökött lányt, mentőt hívtak és kórházba vitettek egy férfit, aki Rákosfalva megállóban rosszul lett, két embert pedig közterületi alkoholfogyasztás miatt figyelmeztetésben részesítettek.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Súlyos, erőszakos bűnesetek történtek

Az utóbbi időszakban több, közfelháborodást kiváltó bűncselekmény is történt ezen a HÉV-vonalon.

Mint korábban beszámoltunk róla, tavaly január 19-én reggel az egyik szerelvényen megtámadtak egy középkorú nőt. Azt követelte tőle, húzza le a nadrágját, mert közösülni szeretne vele. A nő ugyan ellenállt a támadójának, azonban az többször megrúgta a nőt és azzal fenyegette, hogy megöli.

Hiába ellenállt, a pénze is kellett

Miután a támadó látta, hogy tervei nem válnak be, a nő pénztárcáját és a telefonját akarta megszerezni. Ezt követően odaadta a pénztárcáját, majd többször megrúgta a sértettet és megölésével fenyegette. Mivel a nő ellenállt, a férfi ütni kezdte, majd elvette a táskáját. A nő a súlyos bűncselekmény során orrcsonttörést szenvedett.

Csellel sikerült megfutamítania az erőszakos férfit

Az áldozat kitartóan védekezett és közben segítségért is kiabált, de mivel csak ketten voltak a kocsiban, ezért senki nem tudott segíteni a nőnek. Úgy sikerült megmenekülnie, hogy a Gödöllő, Erzsébet park megállóhoz közeledve megmondta a férfinak, hogy a férje ott várja, erre a támadó meghátrált, és a leálló szerelvényből kiugorva elmenekült.

A nyomravezetői díj sem segített

A rendőrök hajtóvadászatot indítottak a kegyetlen támadó után, sőt, még egymillió forintnyi nyomravezetői díjat is kitűztek a fejére, azonban a mai napig nem került rendőrkézre.

Erőszak a megálló közelében

Pár hónappal később egy hasonló bűncselekmény történt a Szilasliget megállónál. Itt este egy hazafelé tartó nőt szeretett volna megerőszakolni egy fiatal férfi. Az áldozat ellenállt, így szerencsére sikerült megfutamítania támadóját, akit pár nappal később ismert fel az állomás térfigyelő kamera felvételén.

Berúgott, aztán elhomályosult minden

Az asszony könnyű sérüléseket szenvedett, Támadója azt mondta kihallgatásán, hogy aznap délután sörözött, kicsit berúgott, ám a nap további részeire meglehetősen homályosan emlékszik.

„Rámásztam, valamint rosszat akartam vele”

Rémlett számára egy középkorú nő, aki később a fűben feküdt, mert „rámásztam, valamint rosszat akartam vele”. A nő kiabálni kezdett, ő pedig elszaladt. Később gyorsított eljárásban jogerősen letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

Videó az ellenőrzésekről.

Kiemelt kép: police.hu