Egy vígjátékban is megállná a helyét az a jelenetsor, ami minap történt a Józsefvárosban. A rendőrök egy ittas buszsofőrt igazoltattak, de azzal nem számoltak, hogy időközben egy tolvaj a nyitott rendőrautóból ellop pár dolgot. Végül egy órával később találták meg, amint épp az egyenruhások láthatósági mellényében flangált.

A 24.hu információi szerint nem mindennapi eset történt a fővárosban. Az éjszaka kellős közepén egy turistabusz vezetője úgy döntött, hogy busszal indul el egy éjjel-nappal nyitva tartó trafikba vásárolni. Ezzel még önmagában nem is lett volna különösebb baj, ha nem közlekedett volna az úton meglehetősen furcsán. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Igazoltatás közben történt a váratlan fordulat

Nem csoda, ha a rendőrök az Illés utcában leintették a buszt és igazoltatták. Azonban ameddig intézkedtek, valaki odasurrant a lezáratlan rendőrautóhoz és ellopta az egyenruhások néhány holmiját.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Magára kapta a rendőrök láthatósági mellényét, majd azzal vágott neki az éjszakának

Az elkövetőnek nagyon megtetszett az ott talált láthatósági mellény, így egyből magára is kapta, így azzal kezdte el róni a kerületi utcákat. Öröme azonban nagyon átmeneti volt, ugyanis az igazi zsaruk gyorsan lekapcsolták, ráadásul a mellényt is le kellett vennie

Elszíneződött a szonda

A portál megkereste az esettel kapcsolatban a Budapesti Rendőr-főkapitányságot (BRFK). Válaszukban azt írták, hogy egy turistabusz vezetőjével szemben intézkedtek október 11-én hajnali egy óra körül az Illés utcában. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda ittasságot jelzett, ezért előállították a férfit.

Nem először ült ittasan a volán mögé

Ittas járművezetés miatt indítottak ellene eljárást a kerületi kapitányságon. A 24.hu úgy tudja, nem először színeződött el a sofőrnél a szonda.

Az autó kézikönyvét is vitte a tolvaj

Ám az intézkedés közben valaki a leállított, de kulccsal le nem zárt szolgálati gépkocsiból ellopott egy rendőrségi mellényt, kiszakította a menetrögzítő kamerát, és elvitte a jármű kézikönyvét is. Motivációjáról semmit sem tudni, de alighanem gyerekkori álma válhatott valóra, hogy zsarunak érezhette magát.

Még akkor is rajta volt a mellény, amikor elfogták

Még akkor is rajta volt a rendőrségi mellény, amikor az igazi egyenruhások elfogták őt a közeli Losonci téren. Emellett megtalálták nála a kamerát és a kézikönyvet is, így a lopási kár megtérült.

Eljárás indult ellene, a rendőrök megúszták

A 31 éves férfival szemben lopás és rongálás miatt indítottak eljárást. A kifosztott rendőrökkel szemben nem indult eljárás. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!Kiemelt képünk illusztráció.