Teljes útzár mellett zajlik a helyszínelés Mindszentkálla és Káptalantóti között, ahol súlyos tragédia történt. Az arra járókat visszafordítják.

Nem tudni, mi történt

A rendőrség hivatalos közlése szerint november 15-én 9 óra 11 perc környékén a 7313-as úton Mindszentkálla és Káptalantóti között egy személyautó és egy kisbusz ütközött össze eddig tisztázatlan okok miatt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Többen megsérültek, egy ember pedig elhunyt

A balesetben egy hölgy olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, többen megsérültek, jelenleg teljes útlezárás van érvényben. A Káptalantóti felől érkező járműveket Kékkút irányába, a Mindszentkálla felől haladókat pedig visszafordítják az egyenruhások.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Térképen a baleset

Közeledik a tél, egyre veszélyesebb autózni

A reggelek ősszel gyakran ködösek, sok helyen tartósan megmarad a köd a délelőtti órákban. S ha mindez nem volna elég, este korán sötétedik, ami nehezíti a látási viszonyokat. Az utak gyakran csúszósak, így érdemes visszafogottabban vezetni és fokozottan óvatosnak lenni kanyarodáskor valamint előzéskor.

A legfontosabb teendők

Indulás előtt érdemes vetni egy pillantást arra, hogy kellő nyomás van-e a kerekekben. Aki még nem tette meg, ideje időpontot foglalni a gumisnál, hiszen a hőmérséklet miatt indokolt már a téli gumik használata, különösen a hűvös reggelek és esték miatt. Az autó üvegfelületein képződött párát és jeget el kell távolítani.

Csak a vezetésre koncentráljunk!

A rendőrség sokszor hangsúlyozza: a közlekedési balesetek meghatározó része gondatlan magatartásra vezethető vissza, de körültekintő, figyelmes vezetéssel, a szabályok betartásával a balesetek nagy része elkerülhető.

Előzés: a legveszélyesebb művelet

Sok esetben egy rosszul megtervezett előzés okozza a bajt. Ez történt abban az esetben is, amelyről a minap hírt adtunk. Egy férfi három utassal, köztük a gyerekével közlekedett Fonyód és Kaposvár között, amikor egy enyhén meredek, de rosszul látható úton megkezdte az előtte haladó lassú jármű előzését.

Nem jól mérte fel, milyen hosszú járművet előz meg

Már megkezdet a műveletet, s közben észlelte, hogy a lassú jármű nem egy, hanem kettő nehézpótkocsit vontat, ennek ellenére úgy döntött, hogy a több mint 18 méter hosszúságú járműszerelvény előzését folytatja. Még a szemközti sávban volt, amikor a balra ívelő kanyarban megjelent egy autó.

Vészfékezett, de nem tudta elkerülni a karambolt

Ebben a járműben ketten utaztak. A férfi hiába vészfékezett és kormányozta autóját a bal oldali útpadka irányába, a frontális ütközést már nem tudta elkerülni. Az ő kocsijában mindenki be volt kötve és könnyű sérülésekkel megúszták a balesetet. Ám sajnos a vétlen gépkocsiban senki sem használta a biztonsági övet, ezért egyikük súlyos, míg a másik sértett jelentős munkaképesség csökkenést eredményező, maradandó fogyatékosság mellett gyógyuló sérülést szenvedett.

Nem küldené börtönbe az ügyészség

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Facebook.)