Elfogta a rendőrség azt a férfit, aki néhány napja saját magának szerzett örömöt a kerepesi HÉV megállójában. A polgármester kiakadt a férfi tettén, először felszólította, hogy adja fel magát, majd nyilvánosságra hozta az ipari kamera felvételeit. A 35 éves férfi különös magyarázattal állt elő a rendőrségen.

Elfogták a férfit

„Tisztelt Lakosság! Tájékoztatom Önöket, hogy a Gödöllői Rendőrkapitányság munkatársai a “mézpergetőt” tegnap este elfogták. Köszönöm a rengeteg segítő szándékú levelet! Üdvözlettel: Gyuricza László” – ezt írta ki facebook oldalára péntek délelőtt Kerepes polgármestere. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Nyilvánosan szerzett örömöt magának

A férfi augusztus 15-én végzett önkielégítést a megállóban. A polgármester még aznap videóban fenyegette meg, hogy ha két napon belül nem adja fel magát, nyilvánosságra hozza a térfigyelő kamera felvételét. A férfi nem jelentkezett, ezért Gyuricza László csütörtökön tényleg feltöltötte a felvételt, amit a Facebook rövid időn belül le is szedett.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megszólalt a rendőrség

A police.hu friss közleménye szerint a rendőrök augusztus 18-án este fogták el és bilincselték meg a 38 éves O. Ferencet, akit szeméremsértés vétségével vádolnak.

Egy nő jelentette be

A rendőrséget augusztus 15-én késő délelőtt a szilasligeti HÉV megálló padján ülő nő értesítette, hogy a jegypénztáros bódé mögötti területen egy férfi önkielégítést végzett, miközben folyamatosan őt bámulta.

Nógrádban fogták el

A gödöllői rendőrök végül a Nógrád megyei Pásztói járáshoz tartozó kistelepülésen, a kállói rendőrök segítségével fogták el a férfit csütörtök este.

Megbánta tettét

O. Ferenc beismerte tettét, ám konkrét magyarázatot nem tudott rá adni. Elmondta, kórházban lévő gyermeke miatt „kibukott és kikapcsolt az agya”. A HÉV megállóban állva meglátta a padon ülő nőt és nem tudja miért csinálta, amit csinált. Tettét azóta megbánta.

Eljárás folyik ellene

A Gödöllői Rendőrkapitányság szeméremsértés vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le vele szemben a további eljárást, egyben kezdeményezik bíróság elé állítását.

Kiakadtak a jogvédők

Gyuricza Lászlót, miután nyilvánosságra hozta a felvételt, betámadták a jogvédők. „Miféle jogbiztonság az, ahol egy polgármester ilyent tehet és mondhat” – mondta a “Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Alapítvány” vezetője, Mérő Vera, aki szerint a kerepesi polgármester önbíráskodott.

Mentális zavar

Az alapítvány vezetője azt is elmondta, hogy Gyuricza László anélkül tette ki a netre a férfiről a felvételt és beszélt róla elítélően, hogy senkivel sem konzultált, aki egy kicsit is ért a témához. Mérő Vera szerint a videón közszemlére tett jelenetnek a hátterében mentális zavar is lehet.

Segít a rendőröknek

A kerepesi polgármester válaszolt a kritikákra. Gyuricza László az RTL Híradónak elmondta, hogy nem önbíráskodott és a videó nyilvánosságra hozatalával segít a rendőrségnek. Mint fogalmazott: „A jogvédők azonnal azt vélelmezik, hogy szegény, szerencsétlen. Elnézést, de miért nem azt vélelmezik, hogy nem szegény és nem szerencsétlen?” – tette fel a kérdést a polgármester.

Szegény szerencsétlen

Gyuricza László azt is hozzátette: „Ha mégis azt vélelmezzük, hogy szegény szerencsétlen, akkor két napig miért nem jelentkezett a rendőrségen, hogy ne kerüljön nyilvánosságra róla a felvétel?” – folytatta érvelését a polgármester. Vélelmezhetően a neten terjedő videó alapján az ismerősei már felismerték a férfit, így vélhetően rendkívül kínosan érezheti magát a tettes. Kérdés, hogy miért nem érezte kínosnak a HÉV-megállóban azt, amit csinált.  A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: O. Ferenc a HÉV megállóban – Forrás: Facebook/Gyuricza László