Nyilvánosan kért bocsánatot a pécsiektől az a férfi, aki miatt kigyulladt a Mecsek lába csütörtökön. Kósa Mátyás Krisztián azt írta Facebook oldalán, hogy nem szándékosan okozta a tüzet és mindenkinek megtéríti a kárát, nem fut el a bíróság elől sem.

Kigyulladt a Mecsek

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, csütörtökön Tűz ütött ki Pécs északnyugati szélén, a Mecsek lábánál. Több hektárra terjed ki a tűz, amely hétvégi- és lakóházakat is érintett. Közülük három leégett, és három gázpalack is felrobbant. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Orfűről vitték a vizet

A lángok eloltásán csaknem száz tűzoltó dolgozott. Helikopter is részt vesz a védekezésben, amely az orfűi tóból vitte a vizet. Az orfűi szabadstrandot emiatt csütörtök délután le is zárták.

A Kékvillogó.hu Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja volt a hivatalos mérések szerint. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Szemet égetett egy férfi

A helybéliek szerint a tüzet az okozta, hogy egy a városrészben lakó férfi szemetet égetett, s a lángokat a szél elsodorta. Azt is elmondták, hogy a tüzet rakó férfit a rendőrök elvitték.

Így égett a Mecsek egyik dűlője

Forrás: Facebook/OKF

Bocsánatot kért

„A nevem: Kósa Mátyás Krisztián. Őszintén kérek bocsánatot minden pécsi polgártól. A mai napon balesetet okoztam. Akaratom ellenére történt mindez. Minden károsult jogos kárát a legjobb tudásom és szándékom szerint meg fogom téríteni a lehető legrövidebb időn belül” – írta csütörtök este Facebook oldalán a tűzesetet okozó férfi.

Véletlen baleset volt

Majd így folytatta a bejegyzést: „Teljes felelősséget vállalok a történtekért. Büntetőjogi és polgárijogi értelemben is. Nem szándékosan okoztam katasztrófát. Véletlen baleset történt, amit már nem tudtam megfékezni. Úgy jártam el, ahogy az ilyenkor bárkitől elvárható. Azonnal oltottam a robbanásszerűen terjedő tüzet. Nem lehetett megállítani”.

Nem fut el a büntetés elől

„Isten látja lelkem, hogy őszintén sajnálom, ami történt. Bármit megtennék azért, hogy mindazt ami tettem figyelmetlenségből, akaratom ellenére visszafordíthassam. Bocsánatot kérek minden pécsitől. Ami egy embertől elvárható, meg fogom tenni a kártérítés érdekében. Isten engem úgy segítsen. Holnap, pénteken reggel a rendőrségre kell mennem. Természetesen alávetem magam a bűntetőeljárásnak. Nem bújok ügyvédek háta mögé. Vállalom a balesetből adódó minden” – írja Facebook oldalán Kósa Mátyás Krisztián felelősségem.

Összefogott Pécs

A tüzet egyébként csütörtökön késő este sikerült megfékezni. Több mint 100 tűzoltó, erdészek és önkéntesek is részt vettek az oltásba. Egy pécsi építési vállalkozó terepjárót, a PVSK vízilabdásai vizet, míg több vendéglátós ételt akart vinni a tűzoltóknak. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Az erdészek is segítettek

Az erdészek a nélkülözhetetlen terepi ismeretük mellett a mobil térinformatikai erdészeti rendszerükkel segítették a katasztrófavédelmi vezetési pont irányítási, munkaszervezési tevékenységét. A faállomány-térképek alapján segítettek a legveszélyesebbnek számító fenyves erdőrészletek azonosításában, a veszélyeztetett vezetékek, egyéb infrastruktúra megjelölésében – írja a pecsaktual.hu.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/Keresztes László Lóránt