A százhalombattai rém több nőt ölt meg vadállati módon, de amikor egy fiatal bűnöző tiszteletlen volt egy zászlós hölggyel, megverte. B. Lajosnak az sem tetszett, hogy zárkatársa egy olyan gyilkossággal menőzik bent, amit nem is ő követett el. Újranyitottuk a különös ügy aktáját.

Több évtizede rácsok mögött

Bár a majdnem harminc éve fegyházban lévő százhalombattai sorozatgyilkos ügyét legkorábban 2025-ben vehetik elő, a közvéleményt már pusztán annak a gondolata is felháborítja, hogy B. Lajos feltételes szabadlábra helyezését valaha egyáltalán megvizsgálhatják. A szadista kéjgyilkos négy lány ölt meg a kilencvenes években, és már az előzetes letartóztatás alatt sem hazudtolta meg önmagát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A szadista szobafestő

A négy lány megöléséért életfogytiglani börtönre ítélt B. Lajos, a százhalombattai rém pontosan tudta, hogy mit csinál, mivel beszámítható volt. A sorozatgyilkos később bevallotta, hogy apját is ő ölte meg, nem az anyja, akit ezért anno jogerősen elítéltek. A szobafestőként dolgozó, családos férfi aztán egymásután végezte ki bestiális kegyetlenséggel a tinilányokat, köztük sógornőjét is.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megbüntette pimasz zárkatársát

B. Lajos még az előzetes letartóztatásban volt, amikor megverte egy zárkatársát. Az eset 1995 áprilisában történt, és a sértett, J. László szerinte szemtelenül és pimaszul viselkedett egy zászlós hölggyel. A százhalombattai rém ütötte-rúgta a fiatal férfit, ami miatt annak megrepedt a lépe. B. Lajos ezzel életveszélyt okozó testi sértést okozott.

Azzal menőzött, hogy ő a gyilkos

J. Lászlót egy másik, akkoriban nagy port kavart bűnügy, egy papgyilkosság és egy pár nappal korábban történt rablógyilkosság miatt vitték be. A tettes nem ő volt, de a százhalombattai rém szerint ezzel kérkedett a közös zárkában, és a sorozatgyilkost zavarta, hogy a férfi „más tollával ékeskedik.”

Megalázta, de élve hagyta

B. Lajos a zárkatársát is olyan stílusban alázta meg, mint korábban az általa megkínzott négy fiatal nőt. Egyik áldozatát például arra kényszerítette, hogy négykézlábra ereszkedve egye a füvet. J. László azonban megúszta élve, „csak” négykézláb kellett szemetet szednie a zárkában.

Halálra verték az idős férfit

Az nem világos, hogy a százhalombattai rém honnan tudta, hogy J. László nem gyilkolt, de igaza volt. A fiatal férfi pár nap alatt két rablógyilkosságban is részt vett, de egyiknél sem ő volt a főszereplő. 1995. márciusában társai éppen agyonvertek egy nyugdíjast annak Budapest Mester utcai lakásában, miközben László kisebb értékeket szedett össze.

Vizet kértek, majd aljasul megölték

Két nappal később, amikor a társaságnak már semmi pénze nem volt, a törökbálinti Pelsőczy Ferenc atyát keresték fel. Vizet kértek tőle, majd brutálisan meggyilkolták. Itt sem J. László kezében volt a gyilkos fegyver, ezért végül csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt a bíróság három év felfüggesztett fegyházbüntetésre ítélte.

A börtönt megúszta, de a százhalombattai rémet nem felejti

Úgy tűnik azonban, hogy amíg az ítéletre várt az előzetesben, pont a legrosszabbal, B. Lajossal akadt össze. J. László később egyébként visszaköltözött a szüleihez, és folytatta tanulmányait. A százhalombattai rém nevét pedig valószínűleg sosem felejti el.

Nincs bocsánat

B. Lajos, a százhalombattai rém korábban azt mondta, hogy ha szabadul, először saját anyját fogja megölni, de az utóbbi években már visszafogottabban nyilatkozott. Bocsánatot azonban továbbra sem fog kérni, mert szerinte azokért, amiket tett, nincs bocsánat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Fortepan.hu/Kékvillogó.hu grafika