Tűz ütött ki Pécs északnyugati szélén, a Mecsek lábánál. Több hektárra terjed ki a tűz, amely hétvégi- és lakóházakat is érintett. Közülük három leégett, és három gázpalack is felrobbant – közölte a katasztrófavédelem.

Tűz a Mecsekben

Hétvégi házak is lángra kaptak a nagy kiterjedésű tűzben – tájékoztatta a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t. Horváth Nikolett Csilla azt mondta: a tűz egy bozótosban keletkezett a város hétvégi házas, gyümölcsös kertekkel tarkított városrészében, az Akó dűlő környékén. A lángok hétvégi házakra is átterjedtek. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Helikopterrel is oltanak

A lángok eloltásán csaknem száz tűzoltó dolgozik. Helikopter is részt vesz a védekezésben, amely az orfűi tóból viszi a vizet.

A Kékvillogó.hu Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja volt a hivatalos mérések szerint. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Helyszíni felvétel

Erdőtűz a Mecsekben
Erdőtűz a Mecsekben – Forrás: Facebook/Dr. Keresztes László Lóránt

Ezt kéri a vízmű

„Tűz van Patacson, az oltáshoz minden tartalék vízre szükség van. Az Akó dűlőből indult a tűz, amelyet jelenleg is nagy erőkkel oltanak a tűzoltók Patacson, a Mecsek oldalában. Az oltás során a tározók gyorsabban kiürülnek, ezért kérjük Éger-völgy, Ürög és Patacs városrész lakóit, hogy a tűz megfékezéséig csak a legszükségesebbre használják az ivóvizet. Felhívjuk figyelmüket, hogy az oltás velejárójaként nyomásesés, vízzavarosodás fordulhat elő a fenti területeken”.

Terjed a tűz

A Bama.hu azt írja: a tűz a nagy szél miatt folyamatosan terjed tovább, több kertet már porrá égetett. A környéken több lakóház is van a hétvégi házak mellett, ezek tulajdonosai aggódnak ingatlanjaik biztonságáért.

Helyszíni felvétel

Erdőtűz a Mecsekben
Erdőtűz a Mecsekben – Forrás: Facebook/Dr. Keresztes László Lóránt

Kiküldték az emberek az orfűi strandról

Több gócpontja is van már a lángoknak, amit a tűzoltók megfeszített erőkkel próbálnak eloltani. Az egységek ahonnan csak tudnak, próbálnak vizet nyerni az oltáshoz. A Telex azt írja, hogy az az orfűi szabadstrandon kiküldték a vízből az embereket, mert onnan viszi a helikopter a vizet az oltáshoz.

Szemet égetett egy férfi

A helybéliek szerint a tüzet az okozta, hogy egy a városrészben lakó férfi szemetet égetett, s a lángokat a szél elsodorta. Azt is elmondták, hogy a tüzet rakó férfit a rendőrök elvitték.

Porrá égett a háza

Egy helyi lakos arról számolt be, hogy az ő kertjét is porrá égette a tűz, illetve több más kertet, sőt házat is elpusztított. A lángoknak már több gócpontjuk is van, amelyeket a tűzoltók megfeszített erőkkel próbálnak eloltani. Az egységek ahonnan csak tudnak, próbálnak vizet nyerni az oltáshoz, ebben a Tettye Forrásház autói is a segítségükre siettek. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Euronews