Ahogy arról az elsők között a Kékvillogó.hu hírportál is beszámolt, egy férfi a becses szervét mutogatta és rázta a szilasligeti HÉV-megállóban, miközben egy padon ülő nőt bámult. Az esetről videó készült, amit a polgármester, Gyuricza László kitett a Facebookra. A jogvédők ledöbbentek és önbíráskodással vádolják a kerepesi polgármestert. Gyuricza László válaszolt a vádakra.

Botrányos felvétel

Több utas szeme láttára kényeztette magát egy férfi hétfő délelőtt a Kerepeshez tartozó szilasligeti HÉV-megálló mögött. Az akcióra rálátott egy térfigyelő kamera, amely mindent rögzített. Miután az utasok bejelentést tettek a rendőrségen a kerepesi polgármester, Gyuricza László is akcióba lendült. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Adja fel magát, vagy mindenki látni fogja mit csinált

A polgármester a helyi polgárőrségnél megnézte a felvételt, majd egy videóüzenetet tett ki a Facebook oldalára. Ennek az volt a lényege, hogy megkérte a becses szervével játszadozó férfit, hogy adja fel magát. A polgármester megjegyezte: ha ezt nem teszi, akkor két nap múlva nyilvánosságra hozza a felvételt. Ide kapcsolódik: „Jól látszik a kézimunkád a térfigyelő felvételén” – Kerepes polgármestere, Gyuricza László megfenyegetett egy férfit, aki becses szervét mutogatta a HÉV megállónál

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Pörgette a mézet

A település vezetője így fogalmazott: „Édes egykomám, ha a térfigyelő alatt pörgeted a mézet a következőt kockáztatod” – mondja Gyuricza László, majd hozzáteszi: „Ha kettő napon belül nem jelentkezel a rendőrségen, akkor felkerül az internetre az full-HD felvétel, amelyen jól látszik a kézimunkád”. 

Betartotta ígéretét a polgármester

Eltelt két nap, a férfi nem jelentkezett, a kerepesi polgármester viszont betartotta az ígéretét és tényleg nyilvánosságra hozta a térfigyelő felvételét. Hogy biztos legyen a hatás a Húzd meg jobban, menjen a munka című szám adja az aláfestést a videóhoz.

Nem normális dolog

A polgármester így fogalmaz a nyilvánosságra hozott videó előtt: A „jóember” nem jelentkezett, rendőrségnek nem sikerült még elfogni. Rengeteg fenyegetést kaptam a jogvédőktől, de hiszem azt, hogy az esetet a jóérzésű emberek csöndes többsége hasonlóan látja mint én és a közvetlen környezetem. Nem normális dolog, hogy az ilyen emberek mint köztudott legjobb esetben is megússzák egy ejnyebejnyével és 2 hét múlva folytathatják perverz tevékenységüket” – fogalmazott a kerepesi polgármester.

Nyomoz a rendőrség

A videón valóban jól látszik minden, időközben a rendőrég is fotókat és személyleírást hozott nyilvánosságra. Ez alapján a Gödöllői Rendőrkapitányság szeméremsértés vétségének gyanúja miatt nyomoz egyelőre ismeretlen tettes ellen. A felvételeken látható, 160-165 centiméter magas, 30 év körüli, kopasz férfi augusztus 15-én 11 óra körül a szilasligeti HÉV megállóban kényeztette magát, miközben egy szemközti padon ülő nőt bámult.

Ezt a képet tette közzé a rendőrség

Forrás: Rendőrség

Kiakadtak a jogvédők

„Miféle jogbiztonság az, ahol egy polgármester ilyent tehet és mondhat” – mondja a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Alapítvány vezetője, Mérő Vera, aki szerint a kerepesi polgármester önbíráskodott.

Mentális zavar

Az alapítvány vezetője azt is elmondta, hogy Gyuricza László anélkül tette ki a netre a férfiről a felvételt és beszélt róla elítélően, hogy senkivel sem konzultált, aki egy kicsit is ért a témához. Mérő Vera szerint a videón közszemlére tett jelenetnek a hátterében mentális zavar is lehet.

Segít a rendőröknek

A kerepesi polgármester válaszolt a kritikákra. Gyuricza László az RTL Híradónak elmondta, hogy nem önbíráskodott és a videó nyilvánosságra hozatalával segít a rendőrségnek. Mint fogalmazott: „A jogvédők azonnal azt vélelmezik, hogy szegény, szerencsétlen. Elnézést, de miért nem azt vélelmezik, hogy nem szegény és nem szerencsétlen?” – tette fel a kérdést a polgármester.

Szegény szerencsétlen

Gyuricza László azt is hozzátette: „Ha mégis azt vélelmezzük, hogy szegény szerencsétlen, akkor két napig miért nem jelentkezett a rendőrségen, hogy ne kerüljön nyilvánosságra róla a felvétel?” – folytatta érvelését a polgármester. Vélelmezhetően a neten terjedő videó alapján az ismerősei már felismerték a férfit, így vélhetően rendkívül kínosan érezheti magát a tettes. Kérdés, hogy miért nem érezte kínosnak a HÉV-megállóban azt, amit csinált. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Gyuricza László, Kerepes polgármestere – Forrás: Facebook