Autóbusz gázolt el kerékpárost a Csongrád-Csanád megyei Pusztamérges közelében szombaton este – közölte a rendőrség a honlapján.

Busz gázolta el

A rendőrség ügyeletére 2021. november 6-án 17 óra 45 perckor érkezett bejelentés, hogy Pusztamérges után az 5429-es út 4+530 km szelvényében – egy garázsmenetben lévő – helyközi járatos autóbusz eddig tisztázatlan körülmények között elütött egy kivilágítatlan kerékpárost. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A helyszínen meghalt

A baleset következtében a kerékpáros a helyszínen életét vesztette. A helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére az adott útszakaszt teljes szélességében a rendőrség lezárta, írja a police.hu.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fotó a helyszínről:

Így lennének elkerülhetők a tragédiák

Javasolt a kerékpárosoknak fényvisszaverő anyagokkal felszerelt ruházattal és biciklivel közlekedni, észlelésüket és láthatóságukat a sokszorosára növelhetik.

Fokozott figyelem

Fokozottan kell figyelni az oldalszélre, hiszen a kerékpár könnyen felborulhat. Az évszakra jellemző, hogy olykor szeles időjárás miatt jelentős erősségű, hirtelen széllökésekre is számítani lehet.

A balesetek lehetséges oka

Sok baleset oka a szabálytalan kanyarodás, ezért lényeges, hogy a művelet megkezdése előtt a kerékpáros mindig nézzen hátra, és ne feledkezzen meg az irányjelzésről sem. 

Pár napja Pest megyében gázoltak halálra egy biciklist

A Kékvillogó is beszámolt róla, hogy halálra gázoltak egy 19 éves, kerékpárral közlekedő fiatal fiút Ikladon.

Kapcsolódó:

A helyszínen meghalt

Mint megírtuk a 19 éves kerékpáros 2021. október 28-án 20 óra körül Iklad, Szabadság úton haladt, amikor egy személygépkocsi elütötte. A budapesti illetőségű férfi életét a mentők már nem tudták megmenteni, a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt, írta meg akkor a police.hu.

Részeg sofőr gázolta halálra

Azóta kiderült, hogy a fiút egy részeg sofőr gázolta halálra. A fiatalt gyászoló apa most könnyfakasztó sorokat írt a magyar rendőrségnek, így szerette volna megköszönni, hogy a járőrök azonnal a segítségükre siettek. 

Megpróbálták újraéleszteni

A megrázó sorokat a magyar rendőrség a közösségi oldalán osztotta meg: “Nyilvánosan szeretnék köszönetet mondani bajtársai segítségéért! Kisebbik fiamat, Bognár János Józsefet, 2021. október 28-án Ikladon, biciklizés közben halálra gázolta, majd cserben hagyta egy részeg autós. A három fős járőr a helyszínre érkezve azonnal megkezdte fiam újraélesztését, a mentők kiérkezéséig szünet nélkül, egymást váltva küzdöttek az életéért. Sajnos, sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a kiérkező mentők sem tudtak segíteni rajta,a helyszínen elhunyt” – írta a levelében a megtört édesapa.

Ők értek elsőként a helyszínre

A rendőrség a posztban azt is kiemelte, hogy kollégáik, akik a helyszínre siettek, Derzsi Norbert törzsőrmester és Kisbenedek Péter törzsőrmester voltak. “Ezúton is szeretnénk kifejezni őszinte részvétünket a hozzátartozóknak!” – zárták a bejegyzést.

Pár hete egy fiatal kézilabdás lányt gázoltak halálra

A Kékvillogó is megírta, hogy október elején gázolt halálra a Győr-Moson-Sopron megyei Jánossomorján egy biciklist egy fekete Mercedes terepjáró. A áldozat a Jánossomorja Sportegyesület fiatal kézilabdázója volt, akit egyszerűen csak úgy ott hagyott a bedrogozott sofőr.

Elhajtott a sofőr

A sofőr a helyszínről megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott. A baleset következtében a kétkerekűvel közlekedő helybéli nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Másik gázolás

Nem sokkal később ugyanaz az autó Mosonmagyaróváron is elütött egy biciklist reggel 5 óra körül, a Szent István király úton, majd a helyszínről megállás és segítségnyújtás nélkül ismét elhajtott. A megsérült kerékpárost a mentők kórházba vitték, a férfi azóta a kórházban életét vesztette, ennek részleteiről ebben a cikkünkben számoltunk be.

Lebuktatták a térfigyelő kamerák

A mosonmagyaróvári rendőrök adatgyűjtés és a térfigyelő kamerák felvételeinek elemzése alapján azonosították, majd egy 7 óra 45 perckor érkező lakossági bejelentés segítségével a város belterületén elfogták a balesetet okozó gépkocsit vezető szlovák állampolgárt.

Drogos volt a szlovák férfi

A sofőrrel szemben alkalmazott drogteszt pozitív eredményt mutatott, ezért őt további mintavétel érdekében előállították.

Büntetőeljárás indult ellene

A 35 éves férfi ellen, őrizetbe vétele mellett a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon halálos kimenetelű közlekedési baleset okozása vétség és segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Fiatal kézilabdázó volt az áldozat

A Jánossomorja kézilabdacsapata egy szomorú hírt osztott meg a Facebook-oldalán tegnap este: „A Jánossomorja Sportegyesület, Kézilabda szakosztálya mély fájdalommal tudatja, hogy kiváló csapattársunk, kapusunk, barátunk, Budai Viktória a mai napon tragikus körülmények közt itthagyott bennünket.” A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: police.hu