Hétfő hajnalban gázolt halálra a Győr-Moson-Sopron megyei Jánossomorján egy biciklist egy fekete Mercedes terepjáró. A áldozat a Jánossomorja Sportegyesület fiatal kézilabdázója volt, akit egyszerűen csak úgy ott hagyott a bedrogozott sofőr.

Tegnap hajnalban történt

Amint arról a Kékvillogó beszámolt, Jánossomorján, a Szabadság utcában, 2021. október 4-én 3 óra 37 perc körül egy Andau irányába közlekedő sötét színű, terepjáró típusú gépkocsi vezetője elütötte a Szabadság utcán haladó kerékpárost. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elhajtott a sofőr

A sofőr a helyszínről megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott. A baleset következtében a kétkerekűvel közlekedő helybéli nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Másik gázolás

Nem sokkal később ugyanaz az autó Mosonmagyaróváron is elütött egy biciklist reggel 5 óra körül, a Szent István király úton, majd a helyszínről megállás és segítségnyújtás nélkül ismét elhajtott. A megsérült kerékpárost a mentők kórházba vitték.

Lebuktatták a térfigyelő kamerák

A mosonmagyaróvári rendőrök adatgyűjtés és a térfigyelő kamerák felvételeinek elemzése alapján azonosították, majd egy 7 óra 45 perckor érkező lakossági bejelentés segítségével a város belterületén elfogták a balesetet okozó gépkocsit vezető szlovák állampolgárt.

Drogos volt a szlovák férfi

A sofőrrel szemben alkalmazott drogteszt pozitív eredményt mutatott, ezért őt további mintavétel érdekében előállították.

Büntetőeljárás indult ellene

A 35 éves férfi ellen, őrizetbe vétele mellett a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon halálos kimenetelű közlekedési baleset okozása vétség és segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Fiatal kézilabdázó volt az áldozat

A Jánossomorja kézilabdacsapata egy szomorú hírt osztott meg a Facebook-oldalán tegnap este: „A Jánossomorja Sportegyesület, Kézilabda szakosztálya mély fájdalommal tudatja, hogy kiváló csapattársunk, kapusunk, barátunk, Budai Viktória a mai napon tragikus körülmények közt itthagyott bennünket.”

Gyertyagyújtást szerveztek

Csapatunk gyertyagyújtással 2021 október 5.-én kedden este 19:00-kor a Jánossomorjai hármashalom emlékműnél tart megemlékezést. Gyújtsunk gyertyát együtt emlékére” – írta a közösségi oldalán a JSE Kézilabda Szakosztálya. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Budai Viktória – Forrás: Facebook