A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a 20 éves Nógrád megyei férfi ellen, aki két dohánybolt kirablása után egy padláson rejtőzött el a felelősségre vonás elől.

Álcázta magát

A vád szerint a férfi 2020. november 30. napján, egy salgótarjáni dohányboltba ment azért, hogy az aznapi bevételt megszerezze. Egy szürke sapkát húzott, amin csak a szemei részére hagyott nyílásokat, valamint szájmaszkot is viselt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kivette a pénzt a gépből

Ezután a dohánybolt alkalmazottjától kért egy doboz cigarettát, majd felszólította őt a pénztárgép tartalmának átadására. Hiába ellenállt az eladó bement a pult mögé, a pénztárgépből kivett 32.990 forint készpénzt, a pénztárfiókban maradt aprópénzt a földre borította.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Cigarettát is lopott

Nem volt elég a pénz, hét doboz cigarettát is leemelt a polcokról, zsákmányát pedig a ruházatába és a táskájába rejtette, majd elfutott, eközben kesztyűjét, a maszkot és a táskát szeméttárolókba dobta.

Másnap is rabolt

Másnap egy Nógrád megyei faluban működő trafikba ment rabolni. Arcát egy kendővel eltakarva, kesztyűt viselve kért három doboz cigarettát, majd amikor az eladó kitette a pultra az árukat, a férfi a bevételt követelve kiabálni kezdett vele. 

Elmenekült az üzletből

Benyúlt az alkalmazottat védő plexifal mellett, és a nyitott pénztárgépből kivett 99 ezer forintot. A pénzzel és a kért cigarettákkal együtt futva elmenekült az üzlethelyiségből.

Felismerte egy rendőr

A második rablást követően a dohánybolt alkalmazottja a történteket bejelentette a rendőrségen, röviddel ezután a faluban egy rendőrjárőr felismerte a férfit, és megpróbálta intézkedés alá vonni őt, de a vádlott egy sűrű nádasba menekült.

A padláson bújt el

Ekkor a férfi talált magának egy búvóhelyet, úgy döntött, hogy a nagyszülei házának a padlásán rejtőzködik el, később mégis úgy döntött, hogy feladja magát.

Szabadságvesztés végrehajtása

Az ügyészség vádiratában börtönbüntetés kiszabását, a férfi közügyek gyakorlásától való eltiltását, a korábbi, próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását, vagyonelkobzás elrendelését, valamint közel 500.000 forintnyi bűnügyi költség megfizetését indítványozta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: dohánybolt – Forrás: BPK