A Győr-Moson-Sopron megyei Jánossomorján ma hajnalban halálra gázolt egy kerékpárost egy fekte Mercedes terepjáró. Másfél órával később ugyanez az autó gázolt el egy másik biciklist Mosonmagyaróváron. A sofőr ekkor is elhajtott a helyszínről. A rendőrök a kamerafelvételek alapján elfogták az elkövetőt, kiderült drogozott.

Gázba taposott és senki sem érdekelte

Jánossomorján, a Szabadság utcában, 2021. október 4-én 3 óra 37 percet megelőző időben. A rendelkezésre álló információk szerint egy Andau irányába közlekedő sötét színű, terepjáró jellegű, feltehetőleg Mercedes típusú gépkocsi vezetője elütötte a Szabadság utcán haladó kerékpárost. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Meghalt az asszony

A sofőr a helyszínről megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott. A baleset következtében a kétkerekűvel közlekedő helybéli nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Másik gázolás

Nem sokkal később, ma hajnalban vélhetően ugyanez az autó Mosonmagyaróváron is elütött egy biciklist reggel 5 óra körül, a Szent István király úton, majd a helyszínről megállás és segítségnyújtás nélkül ismét elhajtott. A megsérült kerékpárost a mentők kórházba vitték.

Lebuktatták a térfigyelő kamerák

A mosonmagyaróvári rendőrök adatgyűjtés és a térfigyelő kamerák felvételeinek elemzése alapján azonosították, majd egy 7 óra 45 perckor érkező lakossági bejelentés segítségével a város belterületén elfogták a balesetet okozó gépkocsit vezető szlovák állampolgárt.

Drogos volt a szlovák férfi

A sofőrrel szemben alkalmazott drogteszt pozitív eredményt mutatott, ezért őt további mintavétel érdekében előállították.

Büntetőeljárás indult ellene

A 35 éves férfi ellen, őrizetbe vétele mellett a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon halálos kimenetelű közlekedési baleset okozása vétség és segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Nyomoznak a részletek után

A rendőrség kéri, hogy aki a baleset körülményeivel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán, vagy névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon, vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámát, illetve a 112 központi segélyhívó telefonszámot. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció