Ahogy azt korábban itt a Kékvillogó.hu hírportálon megírtuk felmondott szinte az összes óvónő a dunaalmási óvodában, mert az új főnökük többek között azzal rúgta ki a gyerekek és szülők kedvenc óvónénijét, hogy az bántalmazott egy gyermeket. Most kiderült, az állítólag bántalmazott kisgyermek éppen nyaralt a szüleivel, amikor állítólag megverték őt az óvodában. Hogy van ez és mi történik most Dunaalmáson?

Új vezetés

A történet azzal kezdődött, hogy a polgármester leváltotta a régi óvodavezetőt, hogy új színt vigyen az intézmény életébe, modernizálják a nevelést. Ez nem tetszett a régi óvónőknek és szóvá tették, hogy nem értenek egyet az új nevelés elvekkel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kirúgták az egyik óvónőt

Ezt követően az új vezető kirúgta az őt kritizáló egyik óvónőt, a gyermekek és a szülők nagy kedvencét. A neki felrótt problémák között a gyermekbántalmazás is szerepelt. A Népszavának nyilatkozó egyik helyi óvodapedagógus azt mondta, hogy nyáron kaptak új vezetőket, s eleinte minden rendben ment, de azóta elmérgesedett a helyzet, nagyon feszült a hangulat az oviban.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Felmondtak az óvónők

„Több mint 15 éve dolgozok itt, de ilyet még nem tapasztaltam. Az önkormányzatnak is jeleztük, hogy az új vezetéssel nem tudunk együtt dolgozni, de hiába, nem történt semmi, ezért döntöttünk a felmondás mellett – nyilatkozta az egyik óvodapedagógus.

Több szülő kivette a gyermekét

A gyerekek szüleit egy rendkívüli szülői értekezleten jelezték, nem értenek egyet az új nevelési iránnyal ami oda vezetett, hogy szeretett óvónőik inkább elhagyják az intézményt. Többen jelezték, hogy kiveszik az oviból a gyermeküket, ha nem javul a helyzet. Az önkormányzat a következő testületi ülésen hozhat döntést a továbbiakról.

A polgármester szerint minden oké

Ollé Árpád polgármester egy Facebook bejegyzésben tette közzé álláspontját, amiből kiderült, tud róla, hogy a szülők és a nevelőtestület is azt szeretné, ha az új vezetők megbízását visszavonnák, ám szerinte az általuk képviselt változásokra szükség van.

Működni fog az óvoda

Mint írta, az új vezetők tapasztalt pedagógusok, az óvoda irányításában történt változások pedig „országos iránymutatáson” alapulnak. Ollé ezután megnyugtatott mindenkit, hogy az óvoda működni fog, a megüresedett helyekre pedig amint lehet, keresnek új munkaerőt.

Nem is volt ott a megvert gyermek

Az Index szerint a gyermekbántalmazás gyanújával kapcsolatban az állítólagosan érintett gyermek szülője feljelentést tett a rendőrségen, ami annak fényében érdekes, hogy állítólag a család épp nyaralt akkor, amikor az óvoda vezetése szerint sérelem érte a gyermeket. Egy másik szülő viszont tagadta, hogy gyermekbántalmazás történt volna, és felháborítónak nevezte, hogy az óvónőt ezzel vádolták meg az intézmény új vezetői. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Dunaalmás Komárom mellett van

Kiemelt kép: A problémás óvoda Dunaalmáson – Forrás: GoogleStreetWiew