Gyorsulási verseny miatt történhetett az a budapesti baleset, amelyben egy cabrio ütközött egy autóbusszal. A balesetben két 18 éves fiatal halt meg.

Baleset Budapesten

Amint arról a Budapestkörnyeke.hu is beszámolt, szombat éjjel egy menetrend szerint közlekedő autóbusszal ütközött össze egy személyautó a csepeli Szent István úton. A balesetben az autó teljesen összeroncsolódott, sofőrje, és utasa, két 18 éves fiatal is életét vesztette.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Autóbusznak vágódott

Csepelen a Hollandi út felől érkező Mazda MX5 vászontetős cabrio férfi sofőrje a Toboz utca magasságában egy jobbkanyart túl nagy sebességgel akarta bevenni és átsodródott a menetirány szerinti bal oldalra.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Így történt a baleset

A vezető emiatt jobbra rántotta a kormányt, ettől a gépkocsi megcsúszott, erre pedig reflexből balra kormányzott, amitől a jármű keresztbe csúszott és a jobb oldalával a szemből érkező 148-as autóbusz elejének vágódott. 

Ennyi maradt az autóból

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Gyorsan ment a cabrio

Már az első hírek is arról szóltak, hogy az autó vélhetően nagyobb sebességgel közlekedett, egy kanyarban pedig átsodródott a szembejövő sávba, ott történt az ütközés. A buszon utazó mindkét ember könnyebben sérült.

Megszólaltak a szemtanúk

Az interneten már többen állítják, hogy gyorsulási verseny történhetett, egy férfi azonban, aki állítása szerint közvetetten ismerte is a két 18 éves fiatal áldozatot, elég részletes leírást adott a szombat éjjel történtekről – írja a Bors.

Ismerte az áldozatokat

„Mint utóbb kiderült, közvetve ismertem a két áldozatot, éjszakai gyorsulgatás volt, amúgy is keskeny és kanyargós a Szent István út, azon a részen előzni úgy, hogy jön egy busz… Nyilván ők volt a hibásak, de két fiatal srácról van szó” – írta az egyik csepeli lakos a Facebookon.

Cserbenhagyás is felmerül

Majd így folytatta a bejegyzést: „A másik kocsi továbbment a baleset után, nem véletlenül nem tudott már visszasorolni a saját sávjába a két srác, érintőlegesen azért beszélhetünk cserbenhagyásról is”.

A rendőrség vizsgálódik

A férfi azt írja, hallotta a szirénázást, sőt a baleset után a helyszínt is látta. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja az esetet.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a baleset után – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán