Elkeseredett akcióba fogott egy fiatal édesapa, aki az elmúlt hetekben rendszeresen tüntetett a főváros melletti Pécelen. A férfi így próbálta meg elérni, hogy újra láthassa a kétéves kisfiát, akit az anya eltiltott tőle. Úgy tűnik Fekete Kálmán végül sikerrel járt.

Folyamatosan falakba ütközött

Az esetről a Blikk számolt be, mint írják a 31 éves férfi a hatóságok segítségét hiába kérte, folyamatosan falakba ütközött, azonban a közelmúltban váratlanul pozitív változások történtek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Tavaly szakított a párjával

“Tavaly nyáron szakítottunk a volt párommal, a kisfiunk akkor csupán hat hónapos volt. Karácsonykor már fél éve nem láthattam, ezért akkor három napig tüntettem a házuk előtt. Még a parlamenthez is kimentem, az ország fájánál is demonstráltam érte” – mondta a lapnak az apuka.

A Kékvillogó.hu Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja volt a hivatalos mérések szerint. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Hihetetlen döntés

Kálmán el sem akarta hinni, amikor a bíróság idén tavasszal úgy határozott, hogy csupa havi egy alkalommal, akkor is csak két órára láthatja majd a gyermekét, a találkozókon pedig jelen kell legyen egy szakember is. Az indoklás szerint ez azért szükséges, hogy a kicsi újra kötődhessen hozzá. Ez azonban azt is jelenti, hogy a férfi a fiát mindössze 12 alkalommal láthatta, persze ő azonnal fellebbezett a döntés ellen.

Besokallt

“A másodfokú bíróság pedig megállapította, hogy a korábbi döntés szembe megy a gyerek érdekeivel. A havi két órát kibővítették havi kétszer három órára azzal, hogy akár el is vihetem magammal bárhova. A döntés értelmében szeptemberben már elvihettem volna magammal, erre azonban már nem kerülhetett sor, mert az édesanyjánál zárt ajtókat találtam, amikor megérkeztem a fiamért. Besokalltam, ezért úgy döntöttem, hogy kimegyek az utcára” – mondta a lapnak a mérnök végzettségű férfi, aki jelenleg matematika tanárként dolgozik.

Tüntetésbe kezdett

Mindezek után Kálmán a kelenföldi otthonából minden héten elautózott Pécelre, majd pedig a főút mentén leparkolt, ahol a kocsisort feltartva transzparensekkel a kezében tüntetni kezdett, tette ezt összesen hat alkalommal. Persze a férfit a rendőrség, a polgárőrség, de még a polgármester is próbálkozott jobb belátásra bírni, de ő nem tágított és élt a véleménynyilvánítási jogával.

“Szia kisfiam, itt vagyok”

“Tisztességes bírósági és gyámhivatali eljárás kell! A rendőrség miért nem tesz semmit? Szia kisfiam, itt vagyok” – állt többek között a tábláin. Persze ezzel az akcióval sok ellenségre is szert tett, többen elküldték melegebb éghajlatra, de voltak olyanok is, akik biztosították a támogatásukról.

Nem maradt más megoldás

“Hittem abban, hogy ha ezt megteszem, a fiam érezni fogja. Ha már jogi úton nem létezett megoldás, nem maradt más választásom. Nem tudom, hogy ennek hatására, vagy a bíróság miatt, de úgy tűnik, hogy a volt párom végre megenyhült és szerencsére kezdenek jóra fordulni a dolgaim”– mondta a lapnak Kálmán.

Végre elvihette magával a gyermeket

A férfi volt párja hosszú idő után megengedte, hogy elvigye magával a gyermeket. Az együtt töltött idő alatt Kálmán elvitte őt a nagyapához, aki másfél év után először látta az unokáját, és a játszótérre is elmentek.

Végre sikerülhet megegyezni

A kisfiú szerencsére felismerte és nagyon kötődik is hozz, most pedig a szülők között folyik az egyeztetés arról, hogy Kálmán mikor, és mennyi időre láthatja a kisfiát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels