Egészen döbbenetes, ami egy 11. kerületi plázában történt: egy 12 éves lány és két 15 éves társa lopni akartak egy üzletből, ám amikor a biztonsági emberek lefülelték őket, akkor a menekülés érdekében a 12 éves lány vállon harapta a biztonsági őrt.

Lopni akartak

Az esetről az ügyészég oldalán lehet részletesen olvasni, ugyanis most vádemelés történt az ügyben. Mint írják: a fiatalkorú lány két társával együtt lopni ment egy 11. kerületi plázába. A lopás azonban rablási kísérletbe fordult át, amikor a 12 éves lány a ruhadarabok megtartása és a menekülés érdekében beleharapott a biztonsági őr vállába. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Bement a próbafülkébe

A vádirat tanúsága szerint a 12 éves elkövető két 15 éves társával együtt 2019. október 13-án, késő délután bement egy 11. kerületi bevásárlóközpontban lévő ruhaboltba azért, hogy onnan ruhákat lopjanak. A lány bement a próbafülkébe, ahova egyik társa többször is különféle ruhaneműket adott be neki.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Letépték a csipogókat

A próbafülkében a fiatalkorú egy pólóról és egy nadrágról – amik összesen 10 ezer forintba kerültek – az áruvédelmi eszközt leszakította, majd a pólót a saját ruhája fölé felvette, a nadrágot pedig a ruhája alá rejtette. Harmadik társuk a lopásban oly módon vett részt, hogy társai cselekményét biztosította, az üzlet területén sétálva a biztonsági őröket, illetve a környezetet folyamatosan figyelte a lelepleződés elkerülése érdekében.

Megpróbáltak meglépni

Ezt követően megpróbálták elhagyni az üzletet, azonban a biztonsági szolgálat tagjai felfigyeltek rájuk. A biztonsági őr az áruvédelmi kapunál megállította a fiatalokat, akiket megkért, hogy ellenőrzésre menjenek az irodába.

Megharapta a biztonsági őrt

A 12 éves lány látszólag a sértettel tartott, azonban pár lépés után hirtelen megfordult és a kijárat irányába kezdett szaladni. A biztonsági őr utána futott, megelőzte és elé állt, hogy megállítsa. A lány ezután is el akart futni, ezért az őr igyekezett feltartóztatni őt, ekkor azonban a nála lévő termékek megtartása, illetve a menekülés érdekében a biztonsági őr vállába beleharapott, és folyamatosan harapta, egészen addig, amíg a sértett el nem engedte, írja az ügyészség.

Beszámítható

A vádlott életkora miatt kirendelt szakértők megállapították, hogy beszámítható, és rendelkezik a bűncselekmény felismeréséhez szükséges belátási képességgel.

Javítóba mehet

A Budapesti 1. és 11. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege vádat emelt a 12 éves lánnyal szemben rablás bűntett kísérlete miatt és indítványozta, hogy a bíróság szabjon ki vele szemben javítóintézeti nevelést. Két 15 éves társát az ügyészség dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétségével vádolja, mint bűnsegédeket. Velük szemben próbára bocsátás az indítvány, a próbaidő alatt pártfogó felügyelővel.

Ekkor szabható ki javítóintézeti nevelés

A fiatalkorúval szemben kiszabott büntetés vagy alkalmazott intézkedés célja elsősorban az, hogy a fiatalkorú helyes irányba fejlődjön, és a társadalom hasznos tagjává váljon, erre tekintettel a fiatalkorú nevelését kell szem előtt tartani. Javítóintézeti nevelés akkor szabható ki, ha a fiatalkorú nevelése érdekében intézeti elhelyezése szükséges. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pixabay