Itt a Kékvillogó oldalán is beszámoltunk arról a szörnyű balesetről, melynek során halálra gázoltak egy 19 éves, kerékpárral közlekedő fiatal fiút Ikladon.

A helyszínen meghalt

Mint megírtuk a 19 éves kerékpáros 2021. október 28-án 20 óra körül Iklad, Szabadság úton haladt, amikor egy személygépkocsi elütötte. A budapesti illetőségű férfi életét a mentők már nem tudták megmenteni, a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt, írta meg akkor a police.hu.

Részeg sofőr gázolta halálra

Azóta kiderült, hogy a fiút egy részeg sofőr gázolta halálra. A fiatalt gyászoló apa most könnyfakasztó sorokat írt a magyar rendőrségnek, így szerette volna megköszönni, hogy a járőrök azonnal a segítségükre siettek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megpróbálták újraéleszteni

A megrázó sorokat a magyar rendőrség a közösségi oldalán osztotta meg: “Nyilvánosan szeretnék köszönetet mondani bajtársai segítségéért! Kisebbik fiamat, Bognár János Józsefet, 2021. október 28-án Ikladon, biciklizés közben halálra gázolta, majd cserben hagyta egy részeg autós. A három fős járőr a helyszínre érkezve azonnal megkezdte fiam újraélesztését, a mentők kiérkezéséig szünet nélkül, egymást váltva küzdöttek az életéért. Sajnos, sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a kiérkező mentők sem tudtak segíteni rajta,a helyszínen elhunyt” – írta a levelében a megtört édesapa.

Itt a teljes poszt:

Ők értek elsőként a helyszínre

A rendőrség a posztban azt is kiemelte, hogy kollégáik, akik a helyszínre siettek, Derzsi Norbert törzsőrmester és Kisbenedek Péter törzsőrmester voltak. “Ezúton is szeretnénk kifejezni őszinte részvétünket a hozzátartozóknak!” – zárták a bejegyzést.

Pár hete egy fiatal kézilabdás lányt gázoltak halálra

A Kékvillogó is megírta, hogy október elején gázolt halálra a Győr-Moson-Sopron megyei Jánossomorján egy biciklist egy fekete Mercedes terepjáró. A áldozat a Jánossomorja Sportegyesület fiatal kézilabdázója volt, akit egyszerűen csak úgy ott hagyott a bedrogozott sofőr.

Elhajtott a sofőr

A sofőr a helyszínről megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott. A baleset következtében a kétkerekűvel közlekedő helybéli nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Másik gázolás

Nem sokkal később ugyanaz az autó Mosonmagyaróváron is elütött egy biciklist reggel 5 óra körül, a Szent István király úton, majd a helyszínről megállás és segítségnyújtás nélkül ismét elhajtott. A megsérült kerékpárost a mentők kórházba vitték, a férfi azóta a kórházban életét vesztette, ennek részleteiről ebben a cikkünkben számoltunk be.

Lebuktatták a térfigyelő kamerák

A mosonmagyaróvári rendőrök adatgyűjtés és a térfigyelő kamerák felvételeinek elemzése alapján azonosították, majd egy 7 óra 45 perckor érkező lakossági bejelentés segítségével a város belterületén elfogták a balesetet okozó gépkocsit vezető szlovák állampolgárt.

Drogos volt a szlovák férfi

A sofőrrel szemben alkalmazott drogteszt pozitív eredményt mutatott, ezért őt további mintavétel érdekében előállították.

Büntetőeljárás indult ellene

A 35 éves férfi ellen, őrizetbe vétele mellett a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon halálos kimenetelű közlekedési baleset okozása vétség és segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Fiatal kézilabdázó volt az áldozat

A Jánossomorja kézilabdacsapata egy szomorú hírt osztott meg a Facebook-oldalán tegnap este: „A Jánossomorja Sportegyesület, Kézilabda szakosztálya mély fájdalommal tudatja, hogy kiváló csapattársunk, kapusunk, barátunk, Budai Viktória a mai napon tragikus körülmények közt itthagyott bennünket.” A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Freepik