Ahogy azt itt a Kékvillogó.hu hírportálon az elsők között megírtuk halálos késelés történt a 28-as villamoson. Egy 25 éves fiatalt a kutyája miatt ölték meg. A három tettes elmenekült a helyszínről, elfogták őket, ma bíróság elé álltak. Az egyik elismerte a bűnösségét, a másik kettő nem.

Leszúrták a villamoson

Nem lehetett már megmenteni annak a 25 éves férfinak az életét, akit 2020. április 3-án este szúrtak le a budapesti 28-as villamoson, a 8. kerületi Orczy téren. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kést rántott elő

Az áldozat egy barátjával és kiskutyájával utazott, amikor egy férfi piszkálni kezdte a törpepincsit. A kutya gazdája ezt szóvá tette, mire a férfi verekedni kezdett, majd kést rántott, és mellkason szúrta a fiatalembert. 

Italért mentek

A vádirat szerint a hajléktalan életmódot folytató, 44 éves L. János és a 39 éves unokatestvére, D. Károly, valamint utóbbi akkori barátnője, a korábban prostituáltként dolgozó D. Éva születésnapot ünnepelt a gyilkosság napján. Miután elfogyott az italuk, elmentek a közeli dohányboltba, hogy feltankoljanak és cigarettát vegyenek.

Felszálltak a villamosra

Ezért a Kőbányai úton lévő villamosmegállóba mentek, majd felszálltak az érkező 28-as járatra. Ezen a villamoson utazott egy 25 éves férfi és a barátja is egy kistermetű kutyával. A felszállást követően L. János megállt, hogy megsimogassa a fiatal kezében lévő kutyát, majd gúnyos megjegyzéseket tett az állatra a társaival együtt.

Ököllel ütötte meg

A fiatalember felszólította a férfit, hogy az érvényben lévő járványügyi szabályokra is figyelemmel tartsa magát távol a kutyájától. L. János ennek hallatán kötekedni kezdett vele, majd a ruhájából előrántott késsel megindult felé. A megtámadott kutyás barátja ekkor felállt, hogy megvédje őt, de D. Károly ököllel úgy arcon ütötte, hogy visszaesett a székbe. A megrémült kiskutya elszaladt.

Folytatódott a tárgyalás

Az ügy tárgyalása ma folytatódott a Fővárosi Törvényszéken: az ügyész korábban az emberöléssel vádolt L. Jánosra 20 év, fegyházban letöltendő szabadságvesztést kért, erről itt a Kékvillogó oldalán is beszámoltunk. D. Károlyra pedig 10 év börtönbüntetést kért arra az esetre, ha elismerik a bűnösségüket és lemondanak a tárgyalásról. A vádlottak azonban ragaszkodtak a tárgyaláshoz, írja a Blikk.

Ezt mondta a megkéselt férfi barátja

A mai tárgyaláson vallomást tett a leütött barát Lakatos Már is, aki a szembesítésen felismerte a gyilkossággal vádolt férfit és két társát. “Hazafelé tartottunk a 28-as villamoson a barátommal, Gáborral és a törpe pincsi kutyájával, Pepsivel. Amikor az egyik férfi meg akarta simogatni a kutyát, a barátom szólt neki, hogy nem kéne. Erre megsértődött, hogy minek nézzük őt, majd leköpte a barátomat. Utána ugyanő elővett egy kést, mire felálltam, hogy megakadályozzam a bajt. Kértem, hogy ne balhézzanak, erre a másik férfi arcon vágott, beleestem a székbe. Közben a társa Gáborral dulakodni kezdett. Gábor kiabált, hogy „megszúrtak”. Felhúzta a kabátját, láttam, hogy vérzik. Miközben a kezemmel megfogtam a sebét, hogy ne vérezzen,Gábor azt is mondta, hogy meg fog halni, és kérte, hogy hívjam fel a testvérét. Az egész talán két percig tarthatott.” – mondta.

Bocsánatkérés

“Bocsánatot kérek a barátodért” – mondta a férfinak a megbilincselt L. János. A tárgyaláson a 28-as villamos vezetője is beszélt, aki szerint a két támadó már a felszállásnál, az elindulás előtt belekötött későbbi áldozatukba. Előbb a férfi kutyáját szidták, hogy ez egy patkány. “Rögtön az elindulás után dulakodást tapasztaltam, ezért megálltam, kinyitottam az ajtót. Addigra kiürült a villamos, az utasok az Orczy tér irányába szaladtak. Jajveszékelést hallottam a villamos mellett, a középső ajtónál az úton láttam a vérző utast” A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció