Két család életét tette tönkre az a bedrogozott szlovák férfi, aki október elején két óra különbséggel gázolt el két kivilágított, szabályosan közlekedő biciklist a kerékpársávban. A 20 éves Viktória azonnal meghalt, míg a kétgyerekes családapa, László gerincsérülésével hetekig az életéért küzdött, most ő is meghalt.

Mindkét áldozatát cserbenhagyta

A gázolás október elején történt: egy szlovák terepjárós október 4-én hajnalban először Jánossomorján, nem sokkal később pedig Mosonmagyaróváron is kerékpárost gázolt, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott mindkét helyszínről. A Jánossomorján elütött 20 éves nő a helyszínen meghalt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elgázolta a kézilabdás lányt

Mint minden hajnalban, úgy hétfőn is fél négykor indult dolgozni a Győr-Moson-Sopron megyei Jánossomorján a kézilabdás Budai Viktória. Otthonától pár háztömbre járt, amikor a biciklisávba hajtva ütötte el a hatalmas fekete terepjáró.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az apa látta a baleset helyszínét

A fiatal lány édesapja a helyi térfigyelőről tudta meg, mi történt. „Két órával később ment dolgozni, és látta a lezárt területet, de akkor még nem tudta, mi történt” – mondta a baleset után Viktória édesanyja.

“Nincs büntetés, ami méltó lenne”

Viktória édesapja azonnal a helyszínre ment, ahol a rendőrök már közölték vele a tragikus hírt. ”Olyan sebességgel ütötte el az az ember, hogy azonnal meghalt. Ezt nem lehet felfogni, nincs az a büntetés, ami méltó lenne ennek az embernek”.

Meghalt a másik kerékpáros

A Mosonmagyaróváron elgázolt 49 éves kerékpárost életveszélyes sérülésekkel a győri kórházba vitték, ahol két hétig küzdöttek az életéért, de belehalt sérüléseibe. Lászlót felesége és két gyermeke gyászolja.

Kislánya után ment

M. László, éppen négyéves kislányáért ment biciklivel. „Mindig ki volt világítva a biciklije, még sziréna is volt rászerelve. Szabályosan ment a sávban” – mondta László egyik családtagja a baleset után. A baleset után átesett egy idegsebészeti műtéten és a gerince is eltört.

Kettétört a gyermekülés

„Bele sem merek gondolni, mi lett volna, ha a kislánya is ott ül a biciklin. A hatalmas sebességtől a gyerekülés kettétört. Ha ott lett volna, ő már nem élne” 

Be volt drogozva a sofőr

A gyorsteszt négyféle drogot mutatott ki a Mosonmagyaróváron lakossági bejelentés segítségével elfogott sofőr szervezetében – írja a Telex. A 35 éves férfit a rendőrök őrizetbe vették, majd halálos kimenetelű közlekedési baleset okozása vétség és segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

Már háromszor volt büntetve

A lap azt írja, korábban külföldön háromszor volt már büntetve a gázoló, legutóbb 2021. szeptember 29-én szabadult Szlovákiában. A Győri Járási Ügyészség indítványt tett arra, hogy a szlovák férfi letartóztatását 2022. február 6-ig hosszabbítsák meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a jánossomorjai gázolás után – Forrás: police.hu