Lecsapott a NAV Hajdú-Bihar megyében: A pénzügyőrök egy Hajdú-Bihar megyei ingatlanon megközelítőleg 330 kilogramm, több mint 30 millió forint értékű adózatlan vágott dohányt találtak.

Így akadtak a dohány nyomára

Az ügyben költségvetési csalás miatt indult eljárás. Munkatársaink Gittával, a cigarettakereső kutyával vizsgáltak át egy Hajdó-Bihar megyei lakóházat – írta a NAV a közösségi oldalán.

Ezeket is érdemes elolvasnod:

Alaposan el volt rejtve

Az istállóban a pénzügyőrök a padlón és az állatok etetésére használt, szénával bélelt etetőben 80 kilogramm fogyasztási dohányt találtak.

A tulajdonos elismerte, hogy az övé a dohány

Munkatársaink átvizsgálták az ingatlanon lévő terménytárolót is, ahol Gitta jelzésére további 240 kilogramm adózatlan vágott dohányt találtak. Az ingatlan tulajdonosa elismerte, hogy az áru az övé.

Ezek is érdekelhetnek:

Értékesítette is az árut

Elmondása szerint 10 kilogrammot értékesített belőle.

Több, mint 30 milliós fogás

A pénzügyőrök a több mint 30 millió forint értékű adózatlan füstölnivalót lefoglalták, és költségvetési csalás miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Videón a rajtaütés pillanatai

Minden hétre jut hasonló akció

A NAV Facebook oldaláról kiderül, hogy tegnap is több ezer szál cigaretta előállítására elegendő fogyasztási dohányt találtak munkatársaik egy autóban.

Kiemelt kép: NAV