Az összehangolt akció eredményeként hat férfit állítottak elő a Fejér megyei nyomozók.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság és a Sárbogárdi Rendőrkapitányság nyomozói 2020. augusztus 26-án reggel, egy összehangolt akció keretében összesen hat helyszínen tartottak kutatást, melynek során mobiltelefonokat, valamint pszichoaktív anyag fogyasztásához szükséges eszközöket foglaltak le.

A nyomozók az üggyel kapcsolatban összesen hat főt állítottak elő és hallgattak ki új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett gyanúja miatt, akik közül egy 23 éves székesfehérvári és egy 25 éves pusztaszabolcsi férfit kihallgatását követően őrizetbe is vettek és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.

Nem ez a mai egyetlen drogfogás egyébként: a Kékfény nemrégiben számolt be róla, hogy közel 200 rendőr 13 helyszínen, egyidőben csapott le egy új pszichoaktív anyagot terjesztő hálózat tagjaira Pécsett.

A rendőrök nem teketóriáztak, azonnal rátörték az ajtót a gyanúsítottakra. Az akcióról készült videó a cikkünk alján nézhető meg.

A nyomozók széleskörű felderítést követően azonosították a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható személyeket, elfogásuk érdekében összehangolt akciót szerveztek. 

A rendőrök a végrehajtott intézkedések során összesen 23 főt állítottak elő a rendőr-főkapitányságra. Az egyidőben, összesen 13 helyszínen megtartott kutatás eredményeként tudatmódosítószer gyanúját keltő anyagokat, valamint ezek előállítására alkalmas eszközöket találtak és foglaltak le.  

Kiemelt kép: Illusztráció