Közel 200 rendőr 13 helyszínen, egyidőben csapott le egy új pszichoaktív anyagot terjesztő hálózat tagjaira Pécsett. A rendőrök nem teketóriáztak, azonnal rátörték az ajtót a gyanúsítottakra. Az akcióról készült videó a cikkünk alján nézhető meg.

A nyomozók széleskörű felderítést követően azonosították a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható személyeket, elfogásuk érdekében összehangolt akciót szerveztek. 

A rendőrök a végrehajtott intézkedések során összesen 23 főt állítottak elő a rendőr-főkapitányságra. Az egyidőben, összesen 13 helyszínen megtartott kutatás eredményeként tudatmódosítószer gyanúját keltő anyagokat, valamint ezek előállítására alkalmas eszközöket találtak és foglaltak le.  

Vagyonvisszaszerzés keretében a nyomozók feltehetően a bűncselekménnyel összefüggésben szerzett járműveket, készpénzt, mobiltelefonokat, illetve egyéb tárgyakat is lefoglaltak.

A rendőrök az előállított személyek közül 12 főt kihallgattak gyanúsítottként, őrizetbe vették őket, majd kezdeményezték letartóztatásukat.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

Az akciót a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei a Tolna és a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai, a Készenléti Rendőrség Bevetési Támogató Osztályának, valamint  a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei közösen tartották.

Ezt a másik videót is érdemes megnézni. Ezen a terrorelhárítás kommandósai látszanak ahogy megrohamoznak egy panellakást és ott lekapcsolják az alsógatyás dílert.

Kiemelt kép: részlet a rendőrség videójából