Közúti ellenőrzés során állították meg a tatabányai rendőrök az autóst. Látták rajta, hogy kábítószer hatása alatt áll, vélhetően betépett. Az autóból kábítószergyanús anyag került elő, az autó és utasán drogtesztet végeztek, az megerősítette a kábítószer fogyasztását.

Vértesszőlősön állítottak meg a tatabányai egyenruhások egy személygépkocsival közlekedő férfit augusztus 26-án, szerda este.

Az autót vezető férfin és utasán kábítószer fogyasztás jeleit tapasztalták, ezért átvizsgálták a járművet, amely csomagterében egy kábítószergyanús, zöld növényi származékot tartalmazó dobozt találtak.

A 32 éves sofőrt és 30 éves utasát előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra, ahol a velük szemben alkalmazott kábítószerteszt pozitív lett.

B. Orsolya ellen kábítószer birtoklása vétség, B. Csaba ellen pedig emellett járművezetés bódult állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

A kábitószer fogyasztás csekély mennyiségű kábítószertartással együtt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A kábítószerrel kapcsolatos elkövetési magatartás attól függ, hogy a terjesztőkhöz vagy a fogyasztókhoz kapcsolódnak.

A törvény lehetőséget ad a büntetés korlátlan enyhítésére, ha a kábítószer fogyasztója a vádemelésig lehetővé teszi a kábítószert értékesítő személy kilétének a megállapítását, vagyis megmondja kitől vette a drogot.

Kiemelt kép: illusztráció