Még mindig rémálmok gyötrik azt az édesanyát, aki egy lőszert talált kisfia babakocsijában.

Szinte csoda, hogy a gyermek épségben megúszta

Ami azonban még inkább ijesztő, hogy a féléves kisfiú a mózeskosárban volt, amikor a kosárkát a találat érte, a kisgyermek azonban csodával határos módon nem sérült meg.

Tragédia is lehetett volna

A döbbenetes eset, amelyről elsőként az ergiugyek.hu számolt be, Egertől nem messze, a Tarnaszentmária és Egerszólát közötti erdős területen, egy lakatlan tanyán történt, az esetről tegnap a KékVillogó is beszámolt.

A család sokkot kapott

A környéken mindenki jól ismeri és nagyon szereti a kevés híján tragédiát átélő családot, amely – érthető módon – képtelen feledni a velük történteket.

Csak otthon vették észre mi történt

– Egy nagyon jóravaló, dolgos, szorgalmas família. Most még nem messze innen élnek, de minden álmuk, hogy kiköltözzenek ide, ahol teljes a nyugalom – kezdte a család egyik ismerőse. – Vagyis ez most már nem teljesen igaz, mert a közeli fegyvergyár miatt szinte pillanatonként fegyverropogás hallatszik. Az ember egy idő után annyira hozzászokik a dörrenésekhez, hogy észre sem veszi. V.-ék mindennap kijönnek, megetetik az állatokat és szépítgetik a birtokot. Így tettek akkor is, amikor a baj megtörtént. Velük volt a nagymama is, ő vigyázott a babakocsiban szundikáló picire, míg a szülők a kaptárakat rendezték. Este nyugodtan hazamentek, aztán jöttek rá, mit úsztak meg az előző nap.

A babakocsin van egy lyuk

A Blikk információi szerint reggel a nagyi szólt, hogy a babakocsin van egy lyuk. Akkor még mindenki azt hitte, hogy valami kiszakította az anyagot. Amikor azonban az anyuka kirázta a mózeskocsit, egy lőszer esett ki. A férjével nem akartak hinni a szemüknek, s azonnal hívták a rendőrséget.

A család ügyvédet fogadott

– Ügyvédet is fogadott a család, hiszen ennek az ügynek a fele sem tréfa. A nyomozók lefoglalták a babakocsit, azóta sem kapták vissza V.-ék. Azóta teljesen más érzésekkel a szívükben jönnek ki a tanyára… – sóhajtott az ismerős.

Ez lehetett a család szerencséje

– Ennek a gyárnak rengeteg megrendelése van, több évre előre percre pontosan be vannak táblázva. Az a szabály, hogy pár ezer legyártott lőszer után próbalövést kell tartani, ekkor történhetett a baj. A nagy kaliberű lőszereknél a próbaszakasz akár 300 méter is lehet. Valószínűleg gellert kapott a golyó, így találhatta el a babakocsit. A lőszer akkor a leggyorsabb, amikor kijön a fegyverből, utána lassul. Így elképzelhető, hogy mire megtette a másfél kilométert, már szinte csak belepottyant a kocsiba – mondta lapunknak egy fegyverszakértő.

A gyár nem nyilatkozott

A gyárban tegnap nem tudtak nyilatkozni a Blikknek, de korábban azt mondták az egriugyek.hu-nak, hogy minden információt megadnak a rendőrségnek. A zsaruk gondatlan veszélyeztetés miatt indítottak eljárást.

Újfehértón belehalt a férfi

Nemrégiben Újfehértón egy vadászat alkalmával véletlenül kilőtt lövedék két kilométert repült, majd halálra sebzett egy, a háza udvarán álló férfit. A lövedék pontosan így, leszállóágban fúródott a férfi hátába, aki nem élte túl a balesetet.