Lövedék csapódott egy babakocsiba Heves megyében. A golyó a közeli lőszergyárból jöhetett, az ügyben vizsgálatot indítottak. 

Egy nagy csattanást hallottak a szülők

Egy Tarnaszentmária és Egerszólát között fekvő tanyán a tulajdonosok szeptember első hétvégéjén egyik nap nagy csattanást hallottak.

Ezután egy lövedéket találtak a kisgyermekük babakocsijában. Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem sérült meg senki az eset során.

Értesítették a rendőrséget

A pár egyből értesítette a rendőröket, akik kapcsolatba léptek az illetékes vadásztársasággal, de kiderült, hogy abban az időben senki nem vadászott a környéken.  A tanyán talált acélmagvas lőszer pedig katonai felhasználásra készült.

FRISS! Két gyalogost gázoltak el a zebrán: egy 62 éves nő meghalt

A lövedék állítólag a lőszergyárból érkezett

Kiderült, hogy a lövedék Sirok irányából érkezhetett, a nagyjából másfél kilométerre lévő  lőszergyárából. Az Egri Ügyek úgy tudja, hogy a gyár beismerte, tőlük származik a lövedék, ami valószínűleg gellert kapott, ezért csapódott be a tanyán álló babakocsiba.

A rendőrség nyomoz

A lap megkereste a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságot, azt írták, hogy az ügyben az Egri Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

A lőszergyárban pedig belső vizsgálatot indítottak az ügyben.

EZ IS ÉRDEKELHET! „Itt hagytál, de elvittél egy darabot a szívemből” – kizuhant a 9. emeletről az egykori NB I-es focista

Kiemelt kép: illusztráció