A tolvaj pofátlanul bement a Karcag környéki házba, felkapta kiskutyáival együtt a pihenő franciabuldog kutyamamát és elviharzott az állatokkal. A tulajdonosnak feltűnt a járkálás, éppen még látta az elkövetőt, aki autóba ült. A tulaj is bevágta magát a kocsiba, elvesztette ugyan az autót, de a tolvaj rendszámát megjegyezte, ez alapján kapta el a kutyarablót a rendőrség.

5 franciabuldogot raboltak el

Ismeretlen személyek bementek szeptember 25-én 21 óra és 21 óra 20 perc között egy kerítés nélküli kisújszállási ingatlan udvarára és a melléképületből elvittek egy francia buldogot az 5 kölykével.

Ezt is olvasd el! Lövedék csapódott a babakocsiba egy hevesi tanyán

Autóba ült a tolvaj

Ez is érdekes: Üvölteni kezdett a Limbó hintó az idős beteg farzsebéből, amikor hajnalban hordágyon cipelték le a lépcsőházban a mentők

A földúton meglátta őt a tulaj

A kutyák gazdája észlelte, hogy valaki mászkál a portáján, ezért kiment a házból és látta, hogy egy személy szalad a földúton a hóna alatt egy csomaggal, majd beül egy gépkocsiba.

Utána hajtott, a rendszámát megjegyezte

Azonnal autóba ült a sértett is és a gépjármű után hajtott, aminek egy idő után nyomát vesztette, azonban a rendszámát megjegyezte.

Hívta a rendőröket

Mikor visszatért otthonába akkor látta, hogy a melléképület ajtaja nyitva van és hiányzik a hat kutyája, ezért értesítette a rendőrséget.

A rendszám alapján a rendőrök könnyen elkapták a tolvajt

A rendőrök rövid időn belül azonosították a két feltételezett elkövetőt, akiket elfogtak és előállítottak a Karcagi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták őket.

Előkerültek a kutyák is

A rendőrök az ebeket egy tiszaföldvári lakatlan házban megtalálták és a tulajdonosnak visszaadták.

Lopás miatt indult eljárás

A Karcagi Rendőrkapitányságon lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a két férfi ellen.

Kiemelt kép: Az ellopott kutyusok – Forrás: rendőrség