Aki a repülőtéren dolgozik, készüljön fel arra, hogy a reptéri rendőrség folyamatosan figyeli, hogy nem követett-e el valamilyen törvénysértést. A bűnös életvitel ugyanis a légiközlekedésre nézve súlyos biztonsági kockázatot jelent. Most néhány két rakodómunkás bukott le, kiderült egy drogkereskedő banda tagjai.

Kimért kokain volt náluk

A nyomozók gyanúja szerint a banda tagjai közül négyen többször árultak drogot. Az egyik 181 alkalommal kereskedett kábítószerrel,  a másik 11, harmadik társuk 14, míg negyedik társuk 133 alkalommal bizniszelt droggal. Utóbbi két férfi a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren dolgozott rakodóként.  

Ez is érdekes: Titokzatos drogra bukkantak a rendőrök, impotenciát okoz, mégis imádják

Két díler rakodómunkás volt a repülőtéren

A kábítószer-kereső kutyával tartott kutatások során eladásra előkészített, kiporciózott kábítószereket találtak és foglaltak le a rendőrök, amelyekről a szakértők megállapították, hogy kokaint tartalmaznak.

Ezen kívül a nyomozók nagy értékű autót, készpénzt, műszaki cikkeket, órákat és ékszereket is lefoglaltak. 

A reptéri nyomozók dolgoztak az ügyön

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság kábítószer kereskedelem bűntett miatt folytat nyomozást, melynek eredményeként szeptember 22-e és 25-e között a Terrorelhárítási Központ és a Készenléti Rendőrség munkatársaival közösen több embert elfogtak, közülük kettőt kábítószer birtoklása, négyet kábítószer-kereskedelem miatt állítottak elő.  

Biztonsági kockázat

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság hatáskörébe tartozik a repülőtéri dolgozók védelmi háttérellenőrzése, vagyis hogy az ide vonatkozó ágazati törvény szerint a légiközlekedés területén kizárólag olyan munkavállalók dolgozhatnak, akik nem követnek vagy követtek el bűncselekményeket, mert a bűnös életvitel a légiközlekedésre nézve súlyos biztonsági kockázatot jelent.

Fontos a fedhetetlen életvitel

Ezért a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság folyamatosan és visszatérően figyelemmel kíséri a repülőtéri munkavállalók fedhetetlen életvitelét, és intézkedik a bűncselekmények megszakítására, valamint az elkövetők repülőtérről történő eltávolítására.

Letartóztatták őket

A gyanú szerint négy férfi több száz alkalommal értékesített kábítószert. Két másikat kábítószer birtoklással gyanúsítottak meg a rendőrök. Az ügyben a Budakörnyéki Járásbíróság szeptember 25-én a négy férfi közül kettőt letartóztatásba helyezett.

Kiemelt kép: részlet a rendőrség videójából