Egy örkényi járőr hozta az információt egy kristállyal üzletelő férfiről, a dabasi nyomozók a végére jártak. A bíróság azóta letartóztatta a drogkereskedőt.

A fogyás tűnt fel a helyi rendőrnek

Egy tatárszentgyörgyi fiatalember látványos lefogyása és szerhasználatra utaló viselkedése tűnt fel az Örkényi Rendőrőrs egyik járőrének szeptember elején.

Elbeszélgetve a helyiekkel megtudta, hogy a településen ki, milyen illegális tevékenységet űzve látja el bódító anyaggal kialakult ügyfélkörét.

Kristályt árult és szedett

Az információt átadta bűnügyes kollégáinak, akik kellő előkészítés után szeptember 24-én délelőtt elfogták a 45 éves helyi férfit.

Zsebéből 8 gramm anyagot, lakásán digitális mérleget foglaltak le. A lefoglalt fehér por az előzetes vegyész-szakértői vélemény szerint etil-hexadron nevű vegyület, közismert nevén kristály, új pszichoaktív anyagnak minősül.

Mi ez a vegyület?

úgynevezett dizájner drog, melyet az 1960-as években a Böhringer Ingelheim gyógyszergyártó vállalat egy sor szabadalmában adott közre.

Milyen hatásai vannak?

szapora szívverés, ideiglenes merevedési zavar, eufória, felgyorsult agyi működés, tanulási folyamat javul, időérzékelés torzul, zene fokozott felértékelődése, utóhatásában erős a depresszió

1000 forintért kapni 1 adagot

A rendőrök által felkutatott vevők elmondták, 1.000 forintos adagjaikért rendszeresen vásároltak a férfitől. A bejelentett munkahellyel és legális jövedelemmel nem rendelkező férfit kihallgatták, a gyanúsítás ellen panaszt nem tett, érdemben nem vallott.

Akár 5 évre is börtönbe mehet a díler

A most letartóztatott 45 éves tatárszentgyörgyi férfi ellen új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Dabasi Rendőrkapitányság. Ha elítélik, akár 5 évet is kaphat.

Kiemelt kép: illusztráció, Forrás: Rendőrség