Az egész újpesti ház felébred, amikor hajnalban a 85 éves hallássérült bácsit hordágyon cipelték le a lépcsőházban. Mentés közben pont megszólalt a telefonja és üvölteni kezdett a Limbó hintó. Több lakó pizsamában állt az ajtóban, a mentősök nem tudták leállítani a rendkívül hangos telefoncsörgést.

Fejsérülése volt a bácsinak

Gyorsan kiértek a mentők és ellátták a 85 év körüli férfit, akit járóképessége ellenére, fejsérülése miatt hordszékben szerettek volna kórházba szállítani.

Amikor az egyébként jó kedélyű, idős úr meglátta a bejárati ajtónál várakozó szállítóeszközt, arról kezdte győzködni a mentősöket, hogy bár öreg, a székre nincs szüksége – írják a mentőszolgálat közösségi oldalán.

Felébredtek a szomszédok

Mint fogalmaznak a posztban, a beszélgetés kicsit hangosra sikeredhetett, hisz ekkor ébredt fel az az első néhány szomszéd, akik azonnal ki is jöttek a folyosóra, hogy megnézzék mi történik a bácsival.

Együtt hamar sikerült rábeszélni a sérültet, hogy a lift nélküli házban gyorsabb lesz, ha most szakemberek viszik le a lépcsőn.

Megszólalt a Limbó hintó

Így is történt, azonban a 3. emeleti lépcsőfordulóhoz érve, a beteg farzsebében levő telefon megszólalt és Fenyő Miklós “Limbó hintó” slágere olyan hangerővel töltötte be a nehezen elcsendesült lépcsőházat, mint Hungária koncerten az arénát – áll a bejegyzésben.

Nem tudták kikapcsolni

A biztonságos rögzítés miatt nem lehetett hozzáférni a készülékhez, ezért a lakók nyugalma érdekében a mentők kezdték szaporázni lépteiket a véget nem érő lépcsőfokokon.

Pizsamában álltak az ajtóknál

Sajnos ez sem bizonyult elég hatékonynak, a szürreális hajnali jelenetnek ugyanis még akadt pár döbbent pizsamás szemtanúja a másodikon és az első emeleten is.

Vége lett a hívásnak, amikor leértek

A hívó mintha kiszámolta volna, éppen akkor szakította meg a limbó-partit, amikor a hordszék kerekei ismét földet értek.

Elnézést kérnek a mentősök

A mentők végül stabil állapotban és további jó hangulatban szállíthatták kórházba a sérült férfit, az okozott kellemetlenségért az érintettek szíves megértését kérik a mentősök – zárják a különös esetről szóló posztjukat a mentősök.

Kiemelt kép: illusztráció