Sorozatbetörőt fogtak Budapesten. A férfi 8 lakásba hatolt be, testvére segítette a „munkáját”. Végül Veresegyházon kapták el a rendőrök.

Erkélyen mászott be a tolvaj

Az újbudai járőröket 2018. augusztus 19-én kora délután tett bejelentést, hogy betörtek a szomszédjába. A bűncselekmény a Galambóc utcában történt.

A bejelentő elmondta az irányítónak, hogy egy férfit látott a szomszédos társasház egyik erkélyére bemászni, majd onnan a lakásba jutni. A betörő pár percet töltött a lakásban, majd elmenekült.

Egy szemtanú segített

A járőrök több egységgel átkutatták a környező utcákat, és találtak egy táskát, melyről egy szemtanú elmondta, hogy azt egy férfi dobta el, amikor az egyik ház kertjéből futott ki.

Elfogták a betörőt

A környéket átvizsgáló rendőrök negyed órával később a Hengermalom közben megtalálták azt a férfit, akire illett a bejelentő személyleírása; a 33 éves R. Róbertet elfogták és előállították a kerületi rendőrkapitányságra.

A hátrahagyott táskában a rendőrök pénzt és egy töltőt találtak, melyekről kiderült, hogy a Galambóc utcai lakásból lopták el.

Együtt „dolgoztak” a testvérek

A rendőrök megállapították, hogy R. Róbert a betörést testvérével, R. Józseffel közösen követte el; a gyanú szerint R. Róbert figyelt az utcán, amíg bátyja átkutatta a lakást.

Közben az is kiderült, hogy R. Józsefet több, korábbi betörés elkövetésével is összefüggésbe hozták, és ellene elfogatóparancsot adtak ki.

R. Józsefet Veresegyházon fogták el

A 38 éves férfi hónapokig próbált bujkálni, végül december 10-én Veresegyházán találták meg és fogták el a rendőrök.

8 helyre tört be

R. József 2018 január és augusztus között hét újbudai és egy 1. kerületi lakásba tört be; a férfi gyanúsítotti kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett, és a nyomozóknak megmutatta azokat a lakásokat is, ahová korábban betört.

Gyanúsított lett a testvérpár

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 11. kerületi Rendőrkapitánysága az eljárás során R. Róbertet 1 rendbeli lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt, R. Józsefet 2 rendbeli lopás vétség kísérlet, 1 rendbeli lopás vétség és 9 rendbeli lopás bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A nyomozás vizsgálati szakaszában a nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészség részére.

Kiemelt kép: illusztráció