Összehangolt akció Siófokon és vonzáskörzetében, 45 szabálysértővel szemben léptek fel a somogyi rendőrök.

A Balaton parton ellenőriztek

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei 2020. szeptember 25-én fokozottan ellenőrizték a Balaton-part forgalmát. Az akció célja az agresszív, a sebességet túllépő járművezetők, a többi közlekedőt veszélybe sodró, illetve hátrányba hozó szabálytalanságokat elkövető autósok forgalomból való kiszűrése volt.

Ezek a hírek is érdekelhetnek a KékVillógóról

Civil autók bevetésével dolgoztak

A rendőröknek többek között gyorshajtás, elsőbbségadási szabályok megsértése, előzési tilalom, kötelező haladási irány, illetve záróvonal figyelmen kívül hagyása miatt kellett intézkedniük. Az ellenőrzést hat civil és három járőrautó segítette.

További akciók várhatók

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az év hátralévő részében megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket.

Rengeteg a gyorshajtó, itt is írtunk róluk:

A szabályok betartására buzdítanak

Kérjük a közlekedésben résztvevőket, hogy mindig tartsák be a közúti szabályokat! Ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy a szabályokat áthágva, azokat megkerülve vezetnek!

Sokszor tragédia a vége vagy éppen centiken múlik az

Még júliusban írtunk arról az esetről, amikor kidöntött egy kerítést a száguldozó autós, mjad a ház udvarában állt meg. A soforről kiderült, hogy ittas állapotban, ráadásul jogosítvány nélkül vezetett. Az eset Győrben történt.

Minden hétre jut halálos gázolás

A halálos gázolások sem ritkák, amik egy kis odafigyeléssel elkerülhetők lennének. A héten két gyalogos gázolásról is írtunk, az egyik esetben a 62 éves nőt a zebrán ütötték el, aki belehalt a sérüléseibe, a másik esetben egy betegszállító ütött el egy fiatal lányt Budapesten, Kőbányán, őt súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Országszerte nagy a baj

Néhány nappal ezelőtt Makón, eddig tisztázatlan körülmények között gázoltak halálra egy férfit, erről az esetről itt írtunk.

Kiemelt kép: Police