Elutasították M. Richárd gondnokság alá helyezését kérelmező eljárását, így annak már az előtt vége lett, hogy a gyámhivatal elkezdte volna vizsgálni az ügyet. Szeptember végén az első fokú bíróság négy év fogházra és négy év közügyektől eltiltásra ítélte a Dózsa György úti gázolót, aki jelenleg is letartóztatásban van.

Nem kerül gondnokság alá

A Kékvillogó is megírta, hogy M. Richárd családja mindent meg akar tenni azért, hogy a Dózsa György úti balesetben száguldó Mercedes sofőrje ne kerüljön börtönbe, ezért gondnokság alá helyeztették volna M. Richárdot, hogy a férfit ne vonják felelősségre vagy enyhébb büntetést kapjon. Az InfoRádió „megbízható forrásból” úgy tudja, ezt a kérelmet most visszautasították. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nő kezdeményezte a gondnokság alá helyezését

Az InfoRádió információi szerint az M. Richárd gondnokság alá helyezéséről szóló kérelmet az egyik nagyon közeli nőismerőse kezdeményezte a VIII. Kerületi Kormányhivatal Gyámügyi Osztályán. Egy volt büntetőbíró azt mondta a rádiónak, hogy ha valaki gondnokság hatálya alatt áll, akkor akár teljes egészében is megúszhatja a felelősségre vonást.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem tudja kontrollálni a tetteit

A család azért nyújtotta be a kérelmet, mert szerintük M. Richárd nem tud uralkodni a dühkitörésein, ezért szükség lehetne egy felügyelőre, aki vigyáz rá. Szerettei be is adták a papírokat a bíróságra, azonban a kérelmet már az előtt visszautasították, hogy a gyámügy azt érdemben vizsgálni kezdte volna.

Elítélték

M. Richárd nevét ma már szinte az egész ország ismeri, ő volt ugyanis az a férfi, aki brutális balesetet okozott a Dózsa György úton, a baleset során pedig két ember az életét vesztette. A 2017-es gázolás ügyében 2020 szeptemberében döntött a bíróság, és ítélte el M. Richárdot, akit négy év fogházra és négy év közügyektől eltiltásra ítéltek. Ezenfelül örökre eltiltották a férfit a vezetéstől.

Sok bűne volt M. Richárdnak

Legutóbb M. Richátdot szilveszterkor vitték el a rendőrök, miután a büntető felügyelet alatt álló férfi egy Nyugati téri pizzériában bulizott és fogyasztott kokaint. A Bors információi szerint a bulizó társaságban többen szívószállal szívták a kokaint, amelyet metanfetaminnal kevertek, hogy jobban üssön.

Mégis autóba ült

A 43 éves férfi korábban egy XIII. kerületi közúti ellenőrzés során bukott le. M. Richárd egy német rendszámú Mercedesből szállt ki, az igazoltatáskor elismerte, hogy nincs jogosítványa. Ezek után pedig lezárta a kocsiját, majd gyalogosan távozott.

Konditeremben gyúrt

M. Richárd a kijárási korlátozásokkal sem foglalkozott sokat, ezért kaphatták el a rendőrök a férfit újpesti konditeremben. A járványügyi rendelkezések szerint tilos az ilyen létesítmények látogatása, ez azonban egyálatalán nem érdekelte az elítélt férfit.

A biztosító nem akar sokat fizetni

Nemrég írtunk róla, hogy a Dózsa György úti balesetben elhunyt 37 éves férfi özvegyének 2 millió forintot ajánlott fel a biztosító engesztelésül. Királyné Babodi Éva elmondta, már három éve harcol azért, hogy a biztosító a számára megfelelő összegben elégítse ki az őt ért veszteségek miatt, ugyanis szerinte egy emberi élet több kerül 2 millió forintál.

20 milliót ajánlott a biztosító

A per jelenlegi szakaszában a biztosító 20 millió forintot ajánlott Évának arra az esetre, ha elállnak a további követelésektől. Éva és ügyvédje azonban úgy gondolja, hogy ha már 3 éve pereskednek, akkor tovább viszik az ügyet. A magyar törvények szerint azoknál a baleseteknél – és ilyen volt a Dózsa György úti gázolás is -, ahol mindkét fél hibázott, akkor mind a két fél biztosítójának kell fizetnie. A Dózsa György úti balesetben ugyanakkor M. Richárdnak és a másik félnek is az Allianz Hungária volt a biztosítója, akiknek a legnagyobb ajánalata eddig 20 millió forint volt az elhunyt kisgyerekes édesapáért. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció