A Szegedi Ítélőtábla az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte Bróker Marcsi bűnügyi felügyeletének a folytatását. A döntés értelmében D. Sándorné továbbra sem mehet el otthonról, sőt a bíróságtól még egy nyomkövetőt is kapott, melyet az első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék határozatáig viselnie kell.

Csalással vádolják

Bróker Marcsival, a Kun-Mediátor Kft. egykori vezetőjével szemben 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség. A vádirat lényege szerint a Kun-Mediátor utazási irodát üzemeltetett, de valójában tiltott betétgyűjtést folytatott, így az ügyfelek azt hitték, hogy értékes betétekbe kerül a pénzük, pedig ez közel sem volt így – írja a 24.hu. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Több mint 12 milliárd lehet a kár

A vádirat megállapítása szerint Bróker Marcsi 12 milliárd forintnyi kárösszeget okozhatott a csalásaival, de a kár ennél még nagyobb lehet, mivel sokan nem jelentkeztek károsultként. Az áldozatok közt volt olyan, aki több mint 1 milliárd forinttal lett szegényebb, de akadtak olyanok is, akik több tíz milliós összeget veszítettek el a “befektetés” során.

Kedvező lehetőséggel csábította el az ügyfeleit

Cége segítségével 1999 nyarától 2015 tavaszáig a piaci árakhoz képest jóval kedvezőbb befektetési lehetőségeket kínált ügyfeleinek az asszony, aki egyben azt is ígérte, ezek a befektetések nagy haszonnal fognak járni. Bróker Marcsi elsősorban a Karcagon és környékén élőknek kínálta a befektetéseit, és tette mindezt úgy, hogy a Kun-Mediátor nem is rendelkezett az ehhez hasonló tevékenységek engedélyével.

Elköltötte a pénzt

A beáramló pénzt az asszony magára és a családjára fordította, de a látszat kedvéért alkalomadtán az ügyfeleinek is adott a felhalmozott pénzből.

Több száz feljelentés érkezett

Az ország 2015 tavaszán ismerte meg Bróker Marcsi nevét, miután több száz rendőrségi feljelentés született a nő cégének tevékenysége miatt. Az átvert ügyfelek a lekötési határidő után hiába kérték a nekik járó pénzt, ahhoz már nem tudtak hozzáférni.

Elmenekült

Ugyanekkor, 2015 tavaszán robbant a hír, hogy Bróker Marcsi eltűnt Magyarországról, és mint azóta kiderült, nem véletlenül. Az asszonyt végül mintegy másfél évvel később fogták el a közép-amerikai Belize-ben.

Kiadták a hatóságok

Bróker Marcsit 2016. december 7-én fogták el a belize-i hatóságok San Pedróban. Ezt követően Belize kiadta az asszonyt Magyarországnak, és nem sokkal később meg is kezdődhetett a nő itthoni eljárása.

Ez is érdekelhet

Letartóztatták

2016. december közepén az asszonyt letartóztatták. Három évvel később, mivel a letartóztatás időtartama elérte a törvényi maximumot, az ügyben első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék elrendelte az asszony bűnügyi felügyeletét, a mozgását nyomon követő technikai eszköz alkalmazásával. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Bróker Marcsi – Forrás: MTI/Mészáros János