Közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat a Balassagyarmati Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki a figyelmetlenségével súlyos sérüléssel járó balesetet okozott. A Nógrád megyei Kálló belterületén történt balesetben három autó egymásnak ütközött.

Több autó is volt az utakon

Csendes, napos, nyár végi délelőtt közlekedett Kálló belterületén 2020. augusztus 29-én, 11 órakor a 39 éves férfi, miközben előtte több autó is haladt az úton, amely egy kereszteződéshez vezetett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kállón történt a baleset

Feltorlódtak a kereszteződésnél

A középkorú férfi előtt három autónyival közlekedett egy másik autó sofőrje is, aki a kereszteződésben balra akart kanyarodni, de mivel szemből is érkeztek, ezért megállt. Ugyanígy megállt mögötte két autó vezetője is, azonban a férfi már nem tudta megállítani az előtte leálló autó mögött a sajátját, így nekiütközött annak.

Egymásnak ütköztek

A becsapódás hatására a már álló autó megindult és nekiütközött az előtte álló járműnek. Az ebben utasként helyet foglaló idős asszony az ütközés miatt súlyos sérülést, szegycsonttörést szenvedett el. A balesetben a rendőrségi jelentés szerint egy másik személy is megsérült.

Súlyos sérüléssel járt a baleset

Nem figyelt a követési távolságra

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádirata szerint a balesetet az okozta, hogy az utolsóként sorba érkező 39 éves férfi nem tartotta be a követési távolságot. A vádhatóság idézte a KRESZ idevonatkozó szabályát is, miszerint másik járművet csak olyan távolságban szabad követni, ami elegendő ahhoz, hogy az elöl haladó jármű mögött meg lehessen állni, még akkor is, ha az hirtelen fékez.

Így büntetnék a szabálytalan sofőrt

Mivel a férfinek eddig nem volt ügye a hatóságoknál és a közlekedési múltja is kifogástalan, ezért az ügyészség közúti baleset gondatlan okozása miatt pénzbüntetés kiszabását és a bűnügyi költségek megfizetését indítványozta az illetékes bíróság felé.

Ez is érdekelhet

Ezt kérik a rendőrök

A súlyos sérüléssel járó baleset kapcsán arra kér mindenkit a rendőrség, hogy vezessen óvatosan és körültekintően. Kérik továbbá, hogy figyeljünk a követési távolságra, a haladási sebességünket pedig az út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszuk meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Összetört autó – Forrás: Police.hu