Vonat és egy személygépkocsi ütközött össze Kétegyháza és Lőkösháza közötti vasúti pályán vasárnap délelőtt. Tegnap négy fiatal halt meg, miután gépkocsijukkal a tilos jelzés ellenére hajtottak a sínekre, ezután ütköztek egy vonattal Tapolcánál.

Vasúti baleset

A baleset az Eleki úti vasúti átjárónál vasárnap 10 óra körül történt. Az ütközésben az elsődleges információk szerint az autó vezetője súlyosan megsérült. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Kórházba vitték a sofőrt

A mentők az autóst kórházba szállították. A rendőrség az átjáróban a teljes útlezárást 11 óra után feloldotta, a forgalom egy sávon megindult. A baleset körülményeit és okát a Gyulai Rendőrkapitányság vizsgálja.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Négyen meghaltak

Január elsején Tapolcánál ütközött egy vonat egy gépkocsival. Négy fiatal a helyszínen szörnyethalt, egy 17 éves lányt életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba.

Tilos jelzés ellenére hajtott a sínekre

A Skoda Octavia Kisapáti felől közlekedett Tapolca irányába, amikor a vasúti átjáróban a piros jelzés ellenére a sínekre hajtott és ott összeütközött egy személyvonattal.

60 métert tolta az autót a vonat

A mozdony mintegy 60 méteren át tolta maga előtt az autót, amit egy 20 éves fiatalember vezetett. A 17 éves lány, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett, hátul középen ült az autóban, őt mentőhelikopter szállította a szombathelyi kórházba.

A mezőn találták meg az autó roncsait

Forrás: MTI/Varga György

Gyásznap

A tragédia miatt január 2-át gyásznappá nyilvánítja a polgármester és kezdeményezi a MÁV-nál, hogy a vasúti átjáróba sorompót helyezzenek ki, mert több baleset is történt már ott. „Kint jártam a helyszín közelében, a rendőrségi zárásnál, sokkoló és megrendítő látvány fogadott. Az áldozatokat azonosítják” – írta Facebook oldalán Tapolca vezetője.

Vizsgálják a baleset körülményeit

A baleset körülményeit a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja, így egyebek között azt is, milyen sebességgel közlekedett az autó, illetve fogyasztott-e alkoholt a sofőr. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Kiemelt kép: illusztráció – a felvétel egy korábbi balesetnél készült