Vasárnap 3 vasúti baleset is történt, egy autó ütközött Békés megyében egy vonattal. A sofőr életveszélyes állapotban van. Heves megyében egy embert gázolt a vonat, Budapesten pedig a HÉV okozott halálos balesetet.

Gázolt a vonat

Vámosgyörk állomásnál gázolás miatt helyszínelést végeznek várhatóan 19-20 óráig, ezért a Budapest-Hatvan-Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon 5-10 perccel hosszabb menetidőre lehet számítani – közölte vasárnap délután a MÁV. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Fennakadás volt a MÁV-nál

A Keleti pályaudvarról – Miskolcon, Nyíregyházán, Debrecenen át – a Nyugati pályaudvarra tartó 15:30-kor elindult (568-os számú) Tulipán InterCity várakozásra kényszerül, az utasait átszállították a Keleti pályaudvarról Egerbe 15:00-kor elindult (546-os számú) Agria InterRégió vonatra, amely egy korábbi rendőrségi intézkedés miatt 45-50 perces késéssel közlekedik.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Az IC utasai személyvonattal utaznak

Az IC utasai a Füzesabonyból Nyíregyházára 17:34-kor induló (5146-os) személyvonattal utazhatnak tovább Miskolcig, illetve Nyíregyházáig.

Késik az Ung InterCity

Nyíregyházától a Záhonyból Budapestre tartó (IC601-es) Ung InterCity-vel utazhatnak az utasok Debrecen, Szolnok irányába. Az IC bevárja a személyvonatot, ezért várhatóan 20:15 körül, 45 perces késéssel indul tovább Nyíregyházáról.

Gázolt a HÉV

Halálra gázolt egy férfit a HÉV vasárnap délután Budapest 15. kerületében, a Kerepesi és a Szentmihályi út kereszteződésében. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt közölte, hogy a műszaki mentéshez a főváros hivatásos tűzoltóit riasztották, és a helyszínre mentők is érkeztek, de már nem tudták megmenteni a sérült életét.

Órákig tartott a helyszínelés Budapesten

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu

Vonat és autó ütközött

Vonat és személygépkocsi ütközött össze Lőkösháza külterületén vasárnap délelőtt egy vasúti átjáróban, az autó vezetője súlyosan megsérült – tájékoztatta a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-t. A baleset a Kétegyháza és Lőkösháza közötti vasúti pályán, az Eleki úti vasúti átjárónál történt, 10 óra után néhány perccel.

Folyt a műszaki mentés

A műszaki mentés és a helyszíni vizsgálat megkezdésekor a rendőrség lezárta a vasúti átjárót, majd nem sokkal 11 óra után félpályán megindulhatott a közúti forgalom.

Kórházba vitték a sérültet

A sérültet a mentők kórházba vitték. Feuerwerker Béla a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese közölte: a vonaton utazók közül senki nem sérült meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Négyen haltak meg Tapolcánál

Január 1-jén Tapolcánál ütközött egy vonattal egy személygépkocsi. Négy fiatal a helyszínen szörnyethalt, egy 17 éves lány életéért még mindig küzdenek a szombathelyi kórházban. A balesetről részletesen itt írtunk.

Kiemelt kép: illusztráció – a felvétel egy korábbi balesetnél készült