Egy házibuliban töltötték a szilveszter éjszakát Nemesgulácson azok a fiatalok, akiknek az autója egy robogó vonattal ütközött Tapolca belterületén szombat reggel. Az ünneplés után még lepihenhettek, majd az egyikük unokatestvére ment értük kocsival.

Piros jelzés ellenére hajtottak a sínekre

Alig tíz perce ülhetett autóba az a társaság, akik egy vonattal ütköztek Tapolcánál január 1-jén. A Skodával a piros jelzés ellenére behajtott az egyébként sorompó nélküli átjáróba. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

A sofőr testvére túlélte a balesetet

A mozdony 60 méteren át tolta maga előtt a kocsit, amit a 20 éves csabrendeki Gy. Zoltán vezetett. A sofőr húgát, a 17 éves Dórit életveszélyes sérülésekkel szállították a szombathelyi kórházba.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az autó roncsait a mezőn találták meg

Forrás: MTI/Varga György

Hátul ült a túlélő

A lány a hátsó ülésen, két utas közt ült. A többiek viszont azonnal szörnyethaltak. Az áldozatok közt van a sofőr és a túlélő lány egyik unokatestvére is.

Két sportoló is ült az autóban

Az autóban két fiatal röplabdás, az első osztályban szereplő Fino Kaposvár tehetséges feladója, Iván Gergő és az elmúlt években az utánpótlás válogatottakban is lehetőséget kapó S. Norbert is. A 19 éves sümegi áldozatok mellett még a szintén csabrendeki Sz. Melani vesztette életét.

A nagypapa a hírekből értesült

„A balesetről először én is a hírekben hallottam, aztán nem sokkal később a legidősebb unokámtól tudtam meg, hogy Gergő is az autóban ült” – mondta a Blikknek az egyik áldozat nagyapja.

A szülei összeomlottak

Gergő novemberben töltötte be a 19. életévét, a bátyjával élt albérletben Kaposváron. „Rendkívül jószívű, csodálatos gyerek volt. A szülei is katasztrófálisan vannak. Úgy tudom, Gergőék először egy másik barátjukat kérték meg, hogy menjen el értük, de ő valamiért nem tudott, így lett végül Zoltán a sofőr” – mondta a gyászoló nagypapa.

Sorompót kér a polgármester

Dobó Zoltán, Tapolca polgármestere a baleset után bejelentette, hogy azonnali kéréssel fordul a MÁV-hoz azzal kapcsolatban, hogy a vasúti átjáróba sorompót helyezzenek ki, hiszen nem ez az első tragédia, ami ott történt.

Vizsgálják a baleset körülményeit

A baleset körülményeit a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja, így egyebek között azt is, milyen sebességgel közlekedett az autó, illetve fogyasztott-e alkoholt a sofőr. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a gyertyagyújtásról – Forrás: RTL klub