Hátborzongató thrillereket idéznek meg azok az események, amik mostanában történnek a főváros 15. kerületében. Az elmúlt napokban egyre többen tapasztalták, hogy ismeretlen személyek rángatták az ajtókilincsüket és próbáltak bejutni hozzájuk – elsősorban az éjszakai időszakban. A helyiek félnek, de megpróbálják megerősíteni lakásaik védelmét.

Nem várt vendégek  

A kerület egyik népszerű Facebook-csoportjában a múlt héten írt arról egy hölgy, hogy valaki megpróbált bejutni a Sárfű utcai lakásába. „Nem tudom, hogy ki tapasztalta és ki nem, csak szeretném jelezni, hogy mindenki figyeljen, zárja bejárati ajtót és a rácsot (ha van)! Most már többszöri alkalommal észleltük, hogy valaki rányit a kilincsre a bejárati ajtónkon, eddig csak éjszaka, de most már napközben is!” – írta a nő. A poszt közzététele után kiderült: Újpalotán, Angyalföldön és Rákospalotán is történt hasonló eset. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hasonló eset a Nádastó parkban is

Márk a Nádastó parkban lakik és azt írta: szerdán este a szomszédjához próbált bejutni egy idegen, ám csak az ő és a többi szomszédja összefogásán múlott, hogy ez végül nem történt meg. „Mindenkinek, akinek bármilyen hozzátartozója Újpalotán lakik: sajnos a betörő a mi lépcsőházunkat sem kímélte ma este próbált bejutni az egyik szomszéd lakásába este 9-kor” – írta posztjában a férfi.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Furcsa hangok a folyosón

„Folyamatosan furcsa hangokat lehetett hallani a folyósóról, de olyan volt, mintha valaki valamit szerelt volna, ezért nem igazán foglalkoztam vele sem én, sem pedig a szomszédaim. Amikor ezeknek a zajoknak vége lett, rá 10-15 percre jelentek meg a Facebookon a hírek, hogy Újpalotát rettegésben tartja valaki. Átfutott a fejemen, hogy basszus, lehet, hogy itt volt a folyosón?” – mondta a férfi a Blikknek.

Kilesett az ajtón

„Tegnap este folyamatosan megint furcsa hangokat hallottam a folyosóról. Olyan volt, mintha valaki a körmével finoman kaparná az ajtót, felmérve, hogy van-e valaki otthon. Nem hagyott nyugodni, ezért odamentem az ajtó kukucskálójához. Teljesen meztelen voltam, ezért nem tudtam kimenni. A lépcsőházakban, ugye, olyan lámpa működik, hogy ha nem mozogsz a folyosón nagyobb intenzitással, akkor néhány percen belül automatikusan lekapcsolódik a fény” – folytatta az ijesztő történetet.

Világítanak és mozognak

„Amikor kinéztem a kukucskálón, azt láttam, hogy a vaksötétben valaki egy nagyon kis méretű LED-lámpával világít, és folyamatosan mozog. Nem láttam, hányan vannak, és hogy vajon nálam a rácsnál, vagy pedig a mellettem lévő szomszédnak az ajtajánál próbálkozik” – tette hozzá Márk.

Ráijesztettek a fantomra

Az ismeretlen(eke)t a környező lakásokból is észrevették, és olyan zajt csaptak, hogy az illető megijedhetett, elindult lefelé a lépcsőn és akkor már fel is kapcsolódott a lámpa. Az ott lakók ráordítottak a „fantomra”, akinek remélhetőleg elment a kedve a további kíváncsiskodástól.

Nem találtak elkövetőt

A lap a szerdán történt esettel kapcsolatban kereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot. Válaszukban azt írták: a rendőrök május 24-én a Nádastó park egyik társasházához bejelentés alapján mentek ki és a bejelentőt meghallgatták. A rendőrök akkor bűncselekménnyel összefüggésbe hozható személyt nem találtak, így eljárás nem indult.

Nyomoznak

A kerületi rendőrkapitányságon az elmúlt két hétben három esetben tettek feljelentés besurranásos lopás elkövetése miatt, amelyek azonban a kerület másik részét érintették. A rendőrkapitányság mindhárom esetben nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen, az elkövető felkutatása folyamatban van.

Vigyázzunk otthonunkra!

A besurranásos lopások elkerülése érdekében a rendőrség javasolja, hogy a lakásunk, ingatlanunk ajtaját, kapuját akkor is zárjuk be, ha otthon tartózkodunk, ha csak rövid időre megyünk el a lakásból, akkor is zárjuk be az ajtót, és minden olyan nyílászárót, amelyeken keresztül a lakásba be lehet jutni. Betörések ellen javasoljuk a jó minőségű zárak, ajtók, nyílászárók felszerelését, riasztórendszerek és biztonsági rácsok használatát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció