A mezőgazdasági vontató vezetőjének figyelmetlensége egy motor csapódott a jármű első kerekének Győr-Moson-Sopron vármegyében. A baleset miatt a vétlen motoros és utasa is megsérült, mindketten kórházba kerültek. Tudósításunk végén mutatjuk a helyszínen készült képeket.

Nem vette észre, hogy előzik

A 85-ös számú főúton mezőgazdasági vontatóval és vontatmányával közlekedett egy 63 éves markotabödögei férfi május 24-én 17 óra 30 perc körül. Enese felől balra kanyarodott a termőföldek irányába, azonban a traktort vezető sofőr, vélhetően figyelmetlen vezetése miatt, későn vette észre, hogy járműve előzését már egy motorkerékpáros megkezdte. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nekicsapódott a motoros

Az 50 éves kisbaboti motoros a karambolt nem tudta elkerülni, és a mezőgazdasági jármű első kerekének csapódott.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ketten kerültek kórházba

A balesetben a motor vezetője súlyos, illetve 19 éves utasa könnyebb sérüléseket szenvedett, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. Az eset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

A legfontosabb tanulság

Az eset kapcsán a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét. A vezető baleseti okok között szerepel az elsőbbségi jog, illetve a kanyarodási szabályok megszegése.  A KRESZ az elsőbbségi joggal kapcsolatosan az alábbiak szerint rendelkezik. „Azt a járművet, amelynek elsőbbsége van, az elsőbbségadásra kötelezett nem kényszerítheti haladási irányának vagy sebességének hirtelen megváltoztatására.”

Körültekintően vezessenek

Arra kérik a közlekedésben résztvevőket, hogy az útkereszteződésekhez érve körültekintőbben vezessenek, az út mellett elhelyezett „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” és az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtáblákra nagyobb figyelmet fordítsanak!

Türelem és előzékenység

Közlekedjenek türelmesebben, a reggeli és délutáni csúcsidőben még fokozottabban figyeljenek egymásra. Vezetésük során igyekezzenek megérteni a másik sofőr szándékát, bosszankodás és türelmetlenség helyett legyenek előzékenyek, segítőkészek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotók: police.hu