Gyorsan a nyomára jutottak a körmendi rendőrök annak a 23 éves férfinak és társának, akik egy betonfedlapot helyeztek a sínekre Pankasz közelében.

Betonlap a síneken

Május 23-án, az esti órákban arról érkezett bejelentés a Főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába, hogy egy Őriszentpéter irányába haladó mozdony a pankaszi vasúti átjáró közelében nagy sebességgel egy, a sínekre helyezett betonlapon hajtott át. Az eset során személyi sérülés nem történt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Két embert hallgattak ki

A bejelentést követően a rendőrök rövid időn belül megkezdték a helyszíni szemlét, ahol széleskörű adatgyűjtést végeztek, majd május 25-én egy, 23 éves férfit és társát gyanúsítottként hallgattak ki az esettel kapcsolatban.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Beismerték tettüket

A fiatalok a kihallgatásuk során beismerő vallomást tettek, mindkettőjükkel szemben vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Körmendi Rendőrkapitányság.

Felelőtlen tizenévesek

2021 őszén írt arról a Kékvillogó.hu, hogy a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény és rongálás miatt emelt vádat egy 18 és egy 15 éves fiúval szemben a balassagyarmati ügyészség. A srácok gyermekkorú társukkal együtt Ipolyszög közúti és közterületi tartozékait megrongálták, valamint azokkal útakadályokat létesítettek.

Barikád

2021 márciusában az esti órákban a két vádlott és gyermekkorú társuk az ipolyszögi vasúti átjáró térségében kihelyezett üdvözlőtábla egy részét letörték, a földből kihúztak más jelzőtáblákat tartó oszlopokat is, majd ezeket az úttestre helyezték. Ráadásul még betondarabok is tettek az útra, hogy komoly akadályt képezzenek.

Jött a mentő

Nem sokkal ezután beteget sürgősséggel szállító mentőautó érkezett, melynek vezetője az esti sötétség ellenére is észrevette az akadályt, mely előtt vészfékezéssel meg tudott állni.

A vészfékezés után

A járműből a két mentőápoló kiszállt, hogy az utat az akadályoktól megtisztítsa és csak ezt követően tudtak tovább haladni a kézsérült beteggel Budapest irányába. A fiatalok amellett, hogy a mentősöket és az orvosi ellátásra szoruló beteget is veszélyeztették, még 124.000 forint kárt is okoztak tettükkel.

Vadmalaccal is próbálkoztak

A három fiatal másnap este újra útakadályokat emelt Ipolyszög belterületén úgy, hogy egy vadmalac preparátumot is odavonszoltak.

2021 áprilisában ugyanezt csinálták

Az akadályt akkor a menetrendszerinti buszjárat vezetője csak hirtelen kormányzással tudta kikerülni. A vádlottak ezúttal a közlekedésben résztvevők veszélyeztetése mellett a rongálással még 88.000 forint kárt is okoztak a helyi önkormányzatnak.

Megdobáltak egy vonatot

2021 májusában késő este a 15 éves fiú és gyermekkorú barátja egy villanyoszlop porcelánszigetelését távolította el, valamint köveket gyűjtöttek és egy arra érkező vonatot megdobáltak. A mozdonyvezető a vasúti szerelvényt vészfékezéssel tudta csak megállítani, ám a berepülő tárgyak a mozdony ablakait kitörték, nagy részük az utastérbe zuhant. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép forrása: police.hu