A kispesti rendőrök néhány órával a bűncselekmény után azonosították és elfogták azt a férfit, aki egy késsel követelt pénzt hajnalban egy férfitól. A rabló zsákmányolt is, de nem örülhetett sokáig a pénznek.

Hajnalban történt a rablás

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 19. Kerületi Rendőrkapitányságán 2023. január 22-én hajnalban egy férfi tett bejelentést arról, hogy őt 2 óra 50 perc körül munkából haza felé tartva egy férfi kirabolta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Késsel fenyegetőzött

Az ismeretlen elkövető kést vett elő, majd azzal fenyegetve a pénzét és értékeit követelte. A sértett a fenyegetés hatására először átadta a zsebében lévő négyezer forintot, de a rabló nem elégedett meg ezzel, többet követelt; elvette áldozata telefonját, öv-és hátitáskáját a benne lévő értékekkel együtt. 

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Csak pár óra kellett a rendőröknek

A kispesti rendőrök azonnal megkezdték az elkövető felkutatását, majd néhány órával később, még a rablás napján egy 18. kerületi lottózóban elfogtak egy 24 éves budapesti férfit.

Le is tartóztathatják a rablót

V. Norbertet előállították a 19. Kerületi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók rablás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. ​

Úgy csinált, mintha ismerné áldozatát

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, vádat emeltek egy 34 éves férfival szemben, aki még 2021 szeptemberében rabolt ki egy fiatalembert, a Kelenföldi pályaudvar aluljárójában. A férfi úgy tett, mintha ismerné áldozatát, így elegyedett vele beszédbe. Ezt követően azonnal pénzt követelt a fiatalembertől. A sértett a zsebéből elővett némi aprót, majd átadta.

Nem érte be ennyivel

A rabló ekkor fenyegetőzött, és heves gesztikuláció kíséretében további pénzt követelt. A fiatalember ekkor elővett a tárcájából egy ezer forintos bankjegyet. Azt mondta, nincs nála több pénz.

A rabló nem tágított

A támadó agresszív, fenyegető viselkedést tanúsított. Ekkor a fiatelember egy újabb bankjegyet adott át a rablónak, ezúttal egy tízezer forintos címletet. Ezt követően a 34 éves férfi magához húzta a fiatelembert és úgy tett, mintha puszit adna neki.

Másról volt szó

Valójában nem puszit adott a rabló a sértettnek. E helyett megfenyegette őt, hogy eszébe se jusson a rendőrökhöz sietni. A rabló hiába fenyegetőzött, mert az ügy mégis eljutott a hatóságokhoz.

Nem először gyűlt meg a baja a törvénnyel

A támadónak már korábban is volt dolga a rendőrökkel. Többszörösen büntetett férfiról van szó, ennek fényében nyújtotta be a vádiratot a bíróságra a Budapesti 11. és 22. Kerületi Ügyészség. A bíróság első fokon 6 év fegyházbüntetéssel sújtotta a rablót.

Bűnösnek találták

A tárgyalás végén a férfit bűnösnek találták az ellen felhozott vádban. Mivel többszörös visszaesőről van szó, 6 év fegyházbüntetésre ítélték. Kikötötték, hogy még feltételesen sem bocsátható szabadlábra. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció