A 16.kerületben is lecsapott a benzinmaffia: az egyik autónak felfeszítették a tankját, a másiknak pedig ki volt pattintva a tankja. Nem rég Nagykovácsiban fogtak el egy férfit, aki alkalmanként 10 literes kannát töltött meg más benzinével, ellene nyomozást indított a rendőrség.

Nem rég csaptak le a benzintolvajok

Az autósok egyik nagy félelme az, amikor odaérnek a kocsijukhoz és azt látják, hogy fel van feszítve a tank. Ezt legtöbbször tolvajok csinálják azért, hogy hozzáférhessenek az üzemanyaghoz és leszívhassák azt. A Metropol egyik olvasójának nem rég felfeszítették a tankját.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A 16. kerületben történhetett

Aranka mit sem sejtve indult haza a XVI. kerületből, előtte azonban meglátogatta szüleit. Ő is meglepődött, amikor édesanyja szólt neki, hogy Suzukijának a tankja fel van feszítve – írja a lap.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A sofőr anyja vette észre, hogy mi történt

„Kérdezte, hogy nem zártam vissza tankolás után? Mondtam neki meglepve, hogy nem is tankoltam. Akkor láttam, hogy eláll a tanksapkát fedő zárható tankajtó” – mesélte Aranka. Hozzátette, hogy a zárható tetőt csak a kocsiból, belülről lehet kinyitni, ő pedig napok óta nem nyúlt hozzá.

Nem vitték el az üzemanyagot végül

– Külön kallantyúval lehet kinyitni, és jól meg is kell rántani, szóval még véletlenül sem nyithattam ki. Emellett volt pár karc is körülötte, mintha feszegették volna. De a benzinből semmi nem fogyott, amikor beindítottam, pontosan ugyanott állt a mutató, mint korábban – tette hozzá. 

Egy másik autós is hasonlóan járt

Egy Opeles férfi is nyilatkozott a lapnak. Neki sima, kipattintható tankajtaja van, az is fel volt feszítve. „Sem azelőtt, sem azután nem nyílt fel magától, szóval biztos, hogy felpattintották. A tanksapka nem volt letekerve teljesen, de lazább volt, mint ahogy én az utolsó tankolásnál hagytam. Benzint nem szívtak le, szóval vagy nem tudtak, vagy pedig megzavarhatta őket valami vagy valaki” – mondta Attila.

Korábban is volt már benzinlopás

A Metropol már két éve is írt egy benzinlopási hullámról, akkor egy vidékről kirándulni érkező autós mesélte el, hogy felfeszítették a tankját. Ő nem volt olyan szerencsés, mint két olvasónk, ugyanis az utolsó csepp benzinjétől is megszabadították.

Tegyenek feljelentést a rendőrségen a károsultak

Akkor a rendőrség azt javasolta: a károsultak mindenképpen tegyenek bejelentést, illetve megelőzésképp érdemes zárt helyen parkolniuk. Hozzátették, hogy amennyiben erre nincs lehetőség, az autóval érdemes jól kivilágított helyen parkolni, emellett javasolták, hogy a tulajdonosok használjanak riasztót, és a tanksapkát semmiképp se hagyják nyitva.

Van, hogy átfúrják a tankot

Azt is elárulták a lapnak korábban, hogy a régi autóknál a tolvajok egyszerűen csak kinyitják a tanksapkát, és egy lopócső segítségével kiszívják a benne található benzint, az új kocsik esetében viszont ez már nem lehetséges. Ehelyett átütik, megfúrják a tank alját, és a benzin szimplán kifolyik.

Nagykovácsiban is lopták az üzemanyagot

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, a budakeszi rendőrök decemberben elfogták azt a férfit, aki számos alkalommal vételezett üzemanyagot saját felhasználásra. Módszere azonban törvénytelen volt – leszívta és ellopta másokét. Ha éppen be akart törni valahová, azt is megtette – közölte oldalán a rendőrség. 

Ahol tudott, benyúlt

Alkalmanként 10 literes kannát töltött meg más benzinével. ahogy fogalmazott: „ha volt benyúlási lehetőség, akkor ott benyúltam”. A budaörsi rendőrök üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal, folytatólagosan elkövetett lopás bűntettének, lopás vétsége kísérletének, valamint rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a bűnügyi felügyelet alá helyezett férfi ellen.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: kamerafelvétel rögzítette a nagykovácsi tolvajt