Az elkövető úgy gondolta, neki is rögzített áron jár a benzin – egészen pontosan nulla forintért. A zsaruk nem díjazták az önkényes árszabást.

Nem akart tankolni

A budakeszi rendőrök elfogták azt a férfit, aki számos alkalommal vételezett üzemanyagot saját felhasználásra. Módszere azonban törvénytelen volt – leszívta és ellopta másokét. Ha éppen be akart törni valahová, azt is megtette – közölte oldalán a rendőrség. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Összeszedtek ellene több bizonyítékot

A budakeszi nyomozók a kellő bizonyítékok birtokában 2022. december 19-én hajnalban, kutatási határozattal a kezükben kopogtattak be a bűncselekmény-sorozattal összefüggésbe hozható, 48 éves, nagykovácsi férfi otthonának ajtaján.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Gyanús tárgyak

A rendőrök alig lépték át a küszöböt, már megtalálták a zsákmány nagy részét, az elkövetésekkor viselt ruhát, az üzemanyag leszívásához használt eszközöket, ami tovább erősítette az egyébként sem gyenge lábakon álló gyanút.

Felfeszítette a tanksapkákat

A hivatalos ébresztőt a Nagykovácsiból, 2022 márciusától egymás után érkezett, benzinlopásokról szóló bejelentések indokolták. Szinte mindegyik gépkocsitulajdonos arról számolt be, autója üzemanyagtartályának fedelét roncsolva, illetve a tanksapkáját a zár megfeszítésével kinyitották, majd alkalmanként 10-20 liter üzemanyagot loptak el belőle.

Máshonnan is lopott

A budakeszi rendőrök személyismerete – az egyik nyomozó nemes egyszerűséggel ránézve nevesítette korábbi „ügyfelét” – alapján a gyanú a 48 éves férfira terelődött – aztán kiderült, nem csak ez írható a számlájára: négy építkezésről szerszámgépeket lovasított meg.

A zsákmányt megtalálták

Emellett egy épülőfélben lévő házból több alkalommal történő szerszámgép-lopás is írható. A bűncselekményekkel a férfi több mint kétmillió forintos kárt okozott – a lefoglalt szerszámgépeket visszaadták, így szerencsére a kár bizonyos mértékig megtérült.

Ellentmondásos reakció

A férfi a kihallgatásán először részletes beismerő vallomást tett, később azonban a kérdésekre sem válaszolt és a gyanúsítás ellen is panasszal élt. Elmondta, hogy a tőle lefoglalt táskában tárolta azokat az eszközöket, amiket a benzin leszívásához használt.

Ahol tudott, benyúlt

Alkalmanként 10 literes kannát töltött meg más benzinével. ahogy fogalmazott: „ha volt benyúlási lehetőség, akkor ott benyúltam”. A budaörsi rendőrök üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal, folytatólagosan elkövetett lopás bűntettének, lopás vétsége kísérletének, valamint rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a bűnügyi felügyelet alá helyezett férfi ellen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egy kép a férfi előállításáról

Cikkünkben használt képeink a rendőrség oldaláról származnak.)